четвер, 26 травня 2011 09:46

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко не хоче у в'язницю заради рейтингу

Тимошенко не хоче у в'язницю заради рейтингу

Колишній прем'єр-міністр, лідер партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Юлія Тимошенко вважає, що в'язниця - невідповідна ціна за підвищення рейтингу.

Про це екс-прем'єр написала на персональному сайті.

"Ніякі рейтинги не варті втрати навіть одного дня волі, і це стосується не тільки політиків, це стосується кожної нормальної людини" - пише Тимошенко.

При цьому вона припускає, що якби їй було відомо, що ціною її арешту в Україні запанує щастя, вона б погодилася.

"Якби мені було відомо, що ціною мого арешту Україна чарівним чином буде звільнена від нинішнього кримінального режиму і в країні запанує щастя, то я б, напевно, погодилася. Гра варта була б свіч", - зазначає Тимошенко.

Водночас на її думку арешт мінімізує шанси на такий результат.

"Більшість політиків вже перемогли, знайшовши своє місце у владному пасьянсі та граючи за узгодженими сценаріями. Майже не залишилося тих, хто готовий та може зупиняти орду".

Вона також заявила, що 24 травня відбувся справжній арешт.

"Це не була репетиція, це був справжній арешт і тільки під жорстким зовнішнім тиском Генпрокуратура відмовилася від своїх намірів"

25 травня низка політичних експертів заявили, що Тимошенко зацікавлена в тому, щоб запобіжний захід щодо неї змінили з підписки про невиїзд на арешт.

24 травня за рішенням суду Генеральна прокуратура затримала Тимошенко, узявши під варту, для проведення слідчих дій.

При цьому рішення суду передбачало можливість зміни запобіжного заходу для Тимошенко з підписки про невиїзд на арешт.

Однак після 7-годинного допиту Тимошенко звільнили з-під варти.

Того самого дня Генпрокуратура завершила розслідування справи проти лідера "Батьківщини" і пред'явила їй обвинувачення в перевищенні влади при укладенні газових контрактів з Росією у 2009 році.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко не хоче у в'язницю заради рейтингу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

65

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі