середа, 22 травня 2013 18:25

Тігіпко вірить, що Рада може не лише конфліктувати, але й об'єднуватись

Тігіпко вірить, що Рада може не лише конфліктувати, але й об'єднуватись
Сергій Тігіпко. Фото: svit24.net

Народний депутат від Партії регіонів Сергій Тігіпко переконаний, що Верховна Рада може об'єднуватись навколо пріоритетів, яких потребує Україна.

Про це він сказав під час онлайн-конференції.

Відповідаючи на питання Gazeta.ua, чи будуть реалізовані першочергові завдання, які постають перед владою, опозицією, суспільством у зв'язку з підписанням Угоди, він сказав: "Угода про асоціацію повинна бути підписаною у листопаді у Вільнюсі на саміті Східного партнерства. До цього часу європейці хотіли би побачити прогрес у деяких галузях".

"Вони хотіли б побачити покращення виборчого законодавства, інвестклімату, реформи судової влади, прокуратури, міліції. Завдання серйозні, але вважаю, що тут ми можемо мати гарний прогрес, бо як мінімум 4 фракції – Партії регіонів, УДАРу, Батьківщини та Свободи готові працювати разом над втіленням цих реформ", - додав він.

Водночас, він наголосив: "Двічі збирались з Продан (УДАР), Петренко (Батьківщина), Мирний (Свобода) обговорюючи першочергові завдання поліпшення інвестклімату. Наступного тижня – третя зустріч, де визначимось з основними пріоритетами і завданнями, з якими треба визначитись".

За його словами, парламент може об'єднатися навколо важливих ідей. "Верховна рада не лише конфліктує і сперечається, але й може об'єднуватись навколо пріоритетів, яких потребує Україна. Також хотів би відмітити, що всі ці вимоги повинні сприймати не як диктат, а як завдання, які потрібні в першу чергу Україні. Тому що нас самих не задовольняють робота нашої прокуратури, міліції, судів", - резюмував експерт.

Проте, він наголосив, що він би не "ідеалізував би Європейський союз. Особливо – в економічному плані. Європа зараз переживає затяжну, найбільшу кризу з часу створення ЄС".

"І ця криза достатньо глибока. Для того, щоб вийти з неї, європейцям доведеться де в чому поступитися в соціальному плані, проводити реформи, які підтримують бізнес, особливо – малий та середній, змінити банківську систему. Тобто, роботи достатньо багато. Є країни ЄС, які з цією роботою справляються поки погано". У нас не повинно бути уяви про те, що підписання Угоди чи вступ до ЄС вирішить всі українські проблеми", - наголосив політик.

"Буде сприяння у вирішенні, але всі проблеми залишаться нашими. Тому як казав великий Кобзар, не будемо цуратися свого. Ми бачимо, що багато вже вміємо. Зрештою, дали на експорт 20 мільйонів тонн зерна – більше, ніж весь ЄС та Росія. Але й кращому будемо в вчитися в європейців", - підкреслив Тігіпко.

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко вірить, що Рада може не лише конфліктувати, але й об'єднуватись». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі