субота, 04 листопада 2023 05:21

Тарнавський пояснив, чому росіяни пішли з Херсона

Тарнавський пояснив, чому росіяни пішли з Херсона
Генерал Олександр Тарнавський розповів про звільнення Херсона. Фото: ICTV

Росіянам довелось тікати з Херсона, щоби уникнути оточення і не бути знищеними.

Восени 2022 року Збройними силами України були створені такі умови, що у окупантів не було іншого виходу, заявив командувач оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія" Олександр Тарнавський в програмі "Рік. Херсон".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові карти боїв показали, де ЗСУ наступають, а де утримують позиції

Загарбники були розділені бар'єрним рубежем у вигляді Дніпра. Основну частину військ вони тримали на підконтрольній ЗСУ території, де проводили наступальну операцію.

"Для росіян слово "оточення" - це одне із слабких місць. Коли вони чують слово "оточення", вони професійно втікають. Вони вживають таких заходів, що їхнє військо в максимальне оточення не потрапляє. Тобто їм краще втекти з поля бою, але не потрапити в оточення", - сказав Тарнавський.

11 листопада 2022 року українські військові зайшли до Херсона, який понад вісім місяців перебував у російській окупації - від 2 березня.

Російське міноборони повідомило, що втеча окупантів з правого берега Херсонщини завершилася і загарбники "зайняли заздалегідь підготовлені оборонні рубежі та позиції" на лівому березі Дніпра. Загарбники назвали це "маневром".

14 листопада президент Володимир Зеленський приїхав до звільненого від російських окупантів Херсона. Над містом офіційно замайорів прапор України.

Херсон мав символічне значення для президента РФ Володимира Путіна, оскільки став єдиним обласним центром, який вдалося тимчасово окупувати після 24 лютого. На оборону Херсона Москва спрямувала значні сили, зокрема й елітні частини повітрянодесантних військ, а також підкріплення з мобілізованих росіян.

Зараз ви читаєте новину «Тарнавський пояснив, чому росіяни пішли з Херсона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі