понеділок, 14 листопада 2022 12:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Президент нагородив героїв, які звільнили Херсон
10

У понеділок, 14 листопада, президент Володимир Зеленський приїхав у Херсон.

Президент України нагородив героїв, які звільняли південний регіон від російських окупантів. Відповідні світлини опублікували у Telegram.

"Наші герої", – ідеться в дописі на офіційному каналі Зеленського.

Президент нагородив героїв Херсонщини
Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
Президент нагородив героїв Херсонщини
Президент нагородив героїв Херсонщини
Президент нагородив героїв Херсонщини
Президент нагородив героїв Херсонщини

Відео офіційного підняття державного прапора в деокупованому Херсоні опублікував заступник глави Офісу Президента Кирило Тимошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський приїхав у звільнений Херсон: перші кадри

Херсон мав символічне значення для президента Росії Володимира Путіна, оскільки став єдиним обласним центром, який вдалося тимчасово окупувати після 24 лютого. На оборону Херсона Москва спрямувала значні сили, зокрема й елітні частини повітрянодесантних військ, а також підкріплення з мобілізованих росіян.

11 листопада українські військові зайшли до Херсона. В обласному центрі та інших звільнених населених пунктах області тривають стабілізаційні заходи.

Того ж дня міністерство оборони Росії заявило, що всіх своїх військових, які перебували на правому березі Дніпра в Херсонській області, вивели на лівий берег. Окупанти називають це "маневром".

Зараз ви читаєте новину «Президент нагородив героїв, які звільнили Херсон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі