пʼятниця, 07 грудня 2012 15:59

"Там була копія копії з копії. Я таких держгарантій, за допомогою ксерокса, намалюю мільйон" - Власенко про ЄЕСУ

"Там була копія копії з копії. Я таких держгарантій, за допомогою ксерокса, намалюю мільйон" - Власенко про ЄЕСУ
Фото: obozrevatel.com

Державні гарантії – це дуже специфічна річ, особливо в справі щодо виплати Кабінетом міністрів України боргів корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) перед Міноборони РФ.

Про це Gazeta.ua заявив захисник екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, народний депутат від фракції "БЮТ-Батьківщина" Сергій Власенко.

Він нагадав, як ця справа потрапила до Господарського суду міста Києва: "19 вересня, близько 5 години, суддя Господарського суду закінчив зачитувати повний текст судового рішення на 26 сторінках. Один із колишніх міністрів юстиції сказав, що якщо рішення суду більше ніж на 6 сторінках, то воно замовне. Я з ним в цій ситуації повністю погоджуюсь. На наступний день, 20 вересня, Держказначейство подало апеляційну скаргу. В той же день справа була "спакована",  передана до Апеляційного суду, в той же день було визначено трійку, яка слухає справу, справа потрапила до них, вони з нею ознайомилися та в той же день, вони визнали її достатньою для прийняття і вже 21 числа вони видали ухвалу про призначення справи до розгляду".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На знак протесту Кармазін і Процев'ят провели цілу ніч в Раді

"Державні гарантії – це дуже специфічна річ. Це не просто документ. Це повинно бути рішення  Кабміну, державні гарантії обліковуються в державних бюджетах, при чому не тільки України, але й РФ", - пояснив він.

Власенко нагадав, що провадження в цій справі було зупинено  Апеляційним господарським судом міста Києва, тому що "вони не могли встановити істину у цій справі до завершення розслідування, яке веде СБУ у кримінальній справі. Потім, раптом, не попереджуючи сторони, вони відновили впровадження в абсолютно незаконний спосіб і раптом оголосили свій вердикт".

"Я достеменно знаю, що на наступний день після оголошення цього рішення, ані Мінюст (про це публічно заявив Лавринович – ред.), ані співробітники цього суду не знали яке було оголошене рішення, мається на увазі повний текст, чи скорочений. Це свідчить про те, що це зманіпульвана ситуація", - розповів захисник. За його словами, це означає лише те, що справа "тотально контролювалася".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада ухвалила Держбюджет-2013 (ПОІМЕННЕ голосування)

Власенко пояснив, що позиція уряду Азарова, в цій справі "вимушено законна": "Вони змушені сказати, що жодних держгарантій не було, немає, і не видавалося". При цьому, за його словами, в матеріалах справи відсутній оригінал будь-яких листів, які російська сторона тлумачить, як державні гарантії.

"Наскільки я знаю, там була копія копії з копії. Я таких держаних гарантій, за допомогою ксерокса намалюю мільйон. При цьому на вимогу надати оригінал, оригінал ніхто не надав. За його словами, Павло Лазаренко сказав, що це фальшивка", - додав він.

"У мене величезне питання, коли наші суди сидять і бояться винести рішення на 10 гривень проти задрипаної сільради. Чи можна вірити, що знайшовся герой в Господарському суді міста Києва і трійка героїв в Апеляційному господарському суді, які не маючи жодних підстав та документів, винесли рішення проти України на 3,1 млн дол., без вказівки з верху?", - резюмував Власенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Партії регіонів побоюються зустріти 2013-й рік без держбюджету

Нагадаємо, Міністерство юстиції України має намір подати касаційну скаргу на рішення Київського апеляційного господарського суду, який 3 грудня залишив у силі рішення про виплату Кабінетом міністрів України боргів корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) перед Міноборони РФ.

Зараз ви читаєте новину «"Там була копія копії з копії. Я таких держгарантій, за допомогою ксерокса, намалюю мільйон" - Власенко про ЄЕСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі