вівторок, 25 червня 2013 16:40

"Свобода" за власні кошти демонтує і перевезе пам'ятник Леніну на Житомирщині

"Свобода" за власні кошти демонтує і перевезе пам'ятник Леніну на Житомирщині
На думку Кізіна, рішення "перенести" Леніна з центральної площі наближує національну справедливість. Фото: zhitomir.info

Пам'ятник Леніну з Центральної площі Новоград-Волинська, що на Житомирщині, перенесуть у сквер Слави за кошти "свободівців".

Про це Gazeta.ua розповів керівник Житомирської обласної організації ВО "Свобода" Сидір Кізін.

"Ініціатором цього були два представники "Свободи" у міськраді. І їх підтримала більшість депутатів, - говорить він. - Рішення ухвалили ще навесні. Демонтаж і перенесення пам'ятника Леніну відбуватиметься у рамках реконструкції цієї площі перед міськрадою, де він зараз стоїть".

Збір коштів на виконання всіх робіт ініціювали "свободівці". Загалом необхідно близько 10 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ПР похизувались відновленням пам'ятника Леніну і нелюбов'ю до монумента Бандері

"Свобода" готова оплатити демонтаж пам'ятника Леніну і переміщення його в інше місце. Якщо хтось захоче встановлювати його, то є у нас у міськраді комуністи, і хай вони вже беруть участь у цьому. Для нас принциповий його демонтаж. На "Свободу" покладена відповідальність лише за зняття і перенесення монумента, і ми цю свою частину робіт виконаємо", - запевнив Кізін.

Він також додав, що спочатку "свободівці" ініціювали просто демонтаж монумента Леніна, а не перенесення його.

"Але, на жаль, у нас тільки двоє депутатів, ми не маємо більшості у Новоград-Волинській міській раді. Тому навіть рішення перенести його з центральної площі все рівно наближує якось національну справедливість, порівняно з тим, що відбувалося до того, поки таке рішення ухвалили", - переконаний "свободівець".

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" за власні кошти демонтує і перевезе пам'ятник Леніну на Житомирщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

64

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі