пʼятниця, 01 червня 2012 14:34

Спецтема: Луценко за ґратами

Суддя порушила закон і має розпочати розгляд справи спочатку - адвокат

Суддя порушила закон і має розпочати розгляд справи спочатку - адвокат
Олексій Баганець не розуміє, на якій стадії справи зараз знаходиться суд. Фото: vgolos.com.ua

Головуюча суддя у справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка порушила закон.

Про це біля Печерського суду Києва заявив адвокат колишнього голови МВС Олексій Баганець.

"Я на сьогоднішній день не можу зрозуміти, на якій стадії розгляду кримінальної справи ми знаходимося. Чи це іде попередній розгляд справи, чи це йде підготовча частина до судового слідства. Треба визначитися", - наголосив він.

Захисник підкреслив, що сьогодні вже суддя закінчила підготовчу частину і приступила до судового слідства.

"Тобто, вона дала можливість прокурорам зачитувати обвинувальний висновок. Звичайно, я вважаю, що таке своїми діями вона сама спровокувала таку поведінку Юрія Луценка, який змушений був на емоціях висловлювати заперечення про таких її дій, які він вважає порушенням його прав", - додав Баганець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценка можуть звільнити вже через рік - регіонал

Він також наголосив: "Суддя сьогодні почала проводити судове слідство не призначивши кримінальної справи як це вимагає закон".

Адвокат запевнив, що наразі це зовсім нова справа, тому весь судовий процес мав проходити з початку. "Почавши розгляд цієї справи з підготовчої частини, я вважаю, що вона (суддя) грубо порушила КПК, вона не провела підготовчої частини. Вона і в підготовчій частині не виконала вимог тих, які зобов'язує зробити закон", - переконаний Баганець.

За його словами, це стовідсоткова підстава, щоб їй повернутися до стадії попереднього розгляду і усунути ці порушення вимог КПК, які вона допустила. "Я вважаю, що вона порушила права мого підзахисного на захист", - підкреслив адвокат.

Зараз ви читаєте новину «Суддя порушила закон і має розпочати розгляд справи спочатку - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі