пʼятниця, 03 червня 2011 09:20

Суд заборонив антиамериканську акцію Вітренко

Суд заборонив антиамериканську акцію Вітренко

Одеський окружний адміністративний суд заборонив Одеської обласної організації Прогресивної соціалістичної партії України Наталії Вітренко проводити акції протесту у зв'язку з заходів в Одеський порт корабля ВМС США.

Про це заявила голова міської організації ПСПУ Ольга Соловенко.

"Прогресивні соціалісти Одеси повідомили у відповідності зі ст. 39 Конституції України та ст. 11 Європейської конвенції з прав людини про проведення мирної, підкреслю - мирної, акції протесту на захист територіальної цілісності України, проти незаконного вторгнення корабля ВМС США в територіальні води України і входження в порт Одеси...", - повідомила вона.

"Порушивши всі процесуальні норми, не повідомивши нас і призначивши засідання суду на 18.00 (після закінчення робочого дня 2 червня), позбавивши наших представників можливості прибути до суду, вони заборонили проводити нам акції", - додала керівник одеських прогресивних соціалістів.

Одеська обласна організація ПСПУ мала намір зустріти судно Військово-Морських сил США "Anzio" акціями протесту та мітингами.

Раніше Кабінет міністрів України надав попередній дозвіл на захід корабля в територіальне море України та в Одеський морський торговий порт з 3 по 7 червня 2011 року.

Згідно з інформацією посольства США, водотоннажність корабля "Anzio" становить 9600 тонн, довжина - 173 м, ширина 16.8 м, осідання - 10.2 м. Особовий склад на борту - 33 офіцера, 367 матросів.

Зараз ви читаєте новину «Суд заборонив антиамериканську акцію Вітренко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі