четвер, 11 серпня 2011 14:23

Суд відмовив переселяти Пукача із СБУ в СІЗО

Суд відмовив переселяти Пукача із СБУ в СІЗО

Адвокат матері вбитого журналіста Лесі Гонгадзе Андрій Федур, який представляє її у кримінальній справі проти екс-голови Департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача, заявляє, що в ході засідання в четвер суд відхилив усі заявлені клопотання потерпілих і їхніх представників.

"Поки що всі клопотання, які заявляються потерпілими, судом відхиляються", - сказав Федур журналістам в четвер біля будівлі Печерського райсуду Києва.

Він також повідомив, що підтримав клопотання представника інтересів у суді вдови журналіста Мирослави Гонгадзе Валентини Теличенко про необхідність зміни місця утримання Пукача - з спецізолятора СБУ в СІЗО.

За словами адвоката, Пукача утримують у "так званій незаконній в'язниці СБУ".

Федур пояснив, що юридично такої "в'язниці" в Україні не існує. Він заявив, що відхиливши це клопотання, суд грубо порушив законодавство.

"Це для мене негативний сигнал, оскільки це може призвести до різних негативних правових наслідків у цій кримінальній справі", - підкреслив адвокат.

Він зазначив, що якщо у Пукача не буде змінено місце утримання, то при винесенні вироку його термін перебування під вартою не може бути врахований, "оскільки він утримувався невідомо де".

Федур також допустив, що слухання справи в закритому режимі проходить для того, "щоб були дотримані якісь домовленості з підсудним Пукачем".

Крім того, адвокат зазначив, що процес проходить у закритому режимі через те, щоб "Пукач чогось не сказав зайвого, щоб менше знали, що відбувається на засіданні суду".

"Там немає ніякої державної таємниці, там - звичайні кримінальні дії, які вчинили певні особи", - заявив Федур.

Як повідомила журналістам Теличенко, суд також відхилив її клопотання про необхідність направити на додаткове розслідування кримінальну справу, оскільки остаточно не встановлена ??роль колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка у цій справі.

Зараз ви читаєте новину «Суд відмовив переселяти Пукача із СБУ в СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі