понеділок, 16 грудня 2013 16:51

Суд продовжив арешт екс-депутата Маркова

Суд продовжив арешт екс-депутата Маркова
Фото: sled.net.ua

Печерський районний суд Києва частково задовольнив клопотання слідчого за погодженням прокурора і продовжив утримання під вартою екс-депутат Ігоря Маркова до 3 місяців і 22 днів - до 13 лютого 2014 року. Про це повідомила слідча суддя Катерина Москаленко, передає УНН.

"Клопотання слідчого про продовження утримання під вартою І.Маркова задовольнити частково... до 13 лютого 2014 року", - повідомила слідча суддя. Тобто, арешт екс-депутата суддя продовжила не до 4 місяців, як цього просили у клопотанні слідчий за погодженням прокурора, а на 3 місяці і 22 дні.

Під час розгляду клопотання прокурор Шиманчук просив суд задовольнити клопотання про продовження строку тримання під вартою І.Маркова, бо, на думку слідства, перебуваючи на волі, він може переховуватися, чинити тиск на слідство, знищувати докази, перешкоджати розгляду кримінального провадження тощо.

Водночас адвокат І.Маркова Олександр Казарновський вважає, що клопотання про продовження арешту не може бути задоволене. Адже, підкреслив захисник, сьогодні немає підстав говорити про те, що його підзахисний якимось чином може перешкоджати слідству чи переховуватися. Крім того, на думку О.Казарновського, матеріали справи були сфальсифіковані.

Адвокати екс-депутата звернули увагу суду й на те, що дружина І.Маркова має надію народити дитину протягом місяця. До того ж, він має неповнолітніх дітей і точно не збирається нікуди виїжджати з України.

Тому захисники просили суд змінити запобіжний захід І.Маркову з арешту на особисте зобов'язання. Також 4 народні депутати України, Колесніченко, Шуфрич, Барвіненко та Прейсман, готові взяти на поруки екс-депутата.

У свою чергу І.Марков зазначив суду, що рано чи пізно його кримінальне провадження буде розслідуване об'єктивно. "Завтра-післязавтра буде проведене об'єктивне розслідування з приводу того, що зі мною сталося... Мене тримають під вартою на свідченнях 5 "свободівців" і 2 членів "Братства", один з них двічі судимий. Це ті, хто бив міліціонерів 10 днів тому ципами на Банковій, це ті, хто зараз руйнують місто. Я не скоював ніякого злочину, це все маячня і вакханалія, все що вони придумали. Я є народним депутатом. Ваша честь, це ваша справа - станете ви зараз співучасником цього злочину чи збережете віру своєму боргу", - надав свої пояснення суду екс-нардеп.

Як відомо, 22 жовтня І.Марков був затриманий в Одесі після вручення повідомлення про підозру у вчиненні хуліганських дій в 2007 році, коли біля Одеської обласної адміністрації проходили пікети проти встановлення в місті пам'ятника Катерині ІІ. Зокрема, І.Маркова підозрюють в організації побиття учасників цієї акції, а також у побитті пікетувальників. 23 жовтня поточного року Печерський райсуд Києва ухвалив рішення про обрання І.Маркову запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою до 20 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Суд продовжив арешт екс-депутата Маркова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі