понеділок, 27 червня 2022 13:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Сучасна зброя Україні, санкції - РФ: ОП підбив підсумки двох днів саміту G7  

Сучасна зброя Україні, санкції - РФ: ОП підбив підсумки двох днів саміту G7  
26 червня у німецькому замку Ельмау розпочався саміт країн G7. Триватиме до 28 червня. Фото: Офіс президента України

Лідери країн "Великої сімки" на саміті у Німеччині домовилися про заходи на підтримку України та подальші обмеження проти Росії.

Про це повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак в Telegram.

Він виділив п'ять основних моментів, які досягнули в межах міжнародної зустрічі:

1. Лідери G7 узгодять та розширять санкції, щоб ще більше обмежити доступ РФ до ключових промислових ресурсів, послуг і технологій. Також під прицілом російські ланцюги постачання сектору оборони.

2. Досягнута домовленість, що гроші від підвищення мита на російський експорт передадуть Україні. Лідери G7 "домагатимуться дозволу використовувати доходи, отримані від будь-яких нових мит на російські товари, на допомогу Україні, щоб гарантувати, що РФ заплатить за війну". США запровадять вищі тарифні ставки на понад 570 груп російської продукції вартістю приблизно $2,3 млрд для РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський виступив на саміті "Великої сімки": подробиці

3. Лідери G7 готові обмежити доходи Росії, в тому числі від золота, другого за величиною експорту РФ після енергоносіїв. США зроблять кілька ключових дій для виконання цих зобов'язань. Міністерство фінансів США ухвалить рішення про заборону імпорту нового золота в США, що перешкоджатиме участі РФ на офіційному ринку золота.

4. Будуть запроваджені санкції проти осіб, які несуть відповідальність за порушення прав людини, включаючи воєнні злочини, спроби змінити владу в Україні на нелегітимну та за крадіжку українського зерна.

5. G7 візьме на себе зобов'язання допомогти Україні покрити короткостроковий дефіцит бюджетного фінансування, включаючи зобов'язання Америки у розмірі $7,5 млрд. Лідери візьмуть довгострокові зобов'язання щодо забезпечення безпеки, а також фінансової, гуманітарної, військової та дипломатичної підтримки України. Україну мають забезпечувати сучасним озброєнням та підтримувати оборону.

26 червня у німецькому замку Ельмау розпочався саміт країн G7, який триватиме впродовж трьох днів. Повномасштабний напад Росії на Україну став однією з основних тем переговорів. Про головні заяви світових лідерів, які зробили у перший день зустрічі.

Першими у межах саміту зустрілися президент США Джо Байден і канцлер Німеччини Олаф Шольц. Німецький політик під час переговорів заявив, що Захід має єдину позицію щодо російської агресії.

Президент Володимир Зеленський, звертаючись до лідерів країн "Великої сімки", заявив, війна в Україні має завершитися до кінця року.

Зараз ви читаєте новину «Сучасна зброя Україні, санкції - РФ: ОП підбив підсумки двох днів саміту G7  ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі