пʼятниця, 15 березня 2024 13:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Столтенберг розкритикував НАТО за недостатню допомогу Києву

Столтенберг розкритикував НАТО за недостатню допомогу Києву
Союзникам конче необхідно ухвалювати рішення, що потрібні для того, щоб зробити крок і надати більше боєприпасів Україні. Фото: pixabay.com

Збройні сили України потребують боєприпасів на фронті.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав союзників збільшити обсяги постачання боєприпасів Києву, щоб утримати лінію фронту, повідомляє DW. Про це він сказав під час пресконференції у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі.

"В українців не закінчується мужність, у них закінчуються боєприпаси. Разом ми здатні забезпечити Україну тим, що їй потрібно, тепер нам потрібно продемонструвати політичну волю для цього", - наголосив він.

Столтенберг розкритикував країни НАТО за замалий обсяг допомоги Україні.

"Кожен день затримки має реальні наслідки на полі бою. Усі члени Альянсу повинні працювати швидко, бо ЗСУ бракує боєприпасів", - заявив генсек.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ISW проаналізували "м'яку формулу миру" Медведєва

Нестача боєприпасів стала однією з причин того, чому російські окупанти змогли досягти певного прогресу на полі бою протягом останніх тижнів і місяців.

"Союзникам конче необхідно ухвалювати рішення, що потрібні для того, щоб зробити крок і надати більше боєприпасів Україні. Це моє послання до всіх столиць. У нас є спроможність, економічні можливості, щоб бути здатними забезпечити Україну тим, що їй потрібно. Це питання політичної волі. Потрібно ухвалити рішення і визначити пріоритетом підтримку України", - зазначив Столтенберг.

НАТО не відчуває військової загрози від Російської Федерації, оскільки вона майже всі сухопутні війська задіяла в агресивній війні проти України. Про це сказав генеральний секретар НАТО, відповідаючи на запитання щодо провокаційних погроз РФ щодо нарощування військового угруповання на кордонах з Фінляндією.

Зараз ви читаєте новину «Столтенберг розкритикував НАТО за недостатню допомогу Києву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі