четвер, 14 березня 2024 19:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія задіяла проти України майже всі сухопутні війська - НАТО

Росія задіяла проти України майже всі сухопутні війська - НАТО
Тіла російських окупантів у районі Бахмута. Фото: Facebook.com/DPSUkraine

НАТО не відчуває військової загрози від Російської Федерації, оскільки вона майже всі сухопутні війська задіяла в агресивній війні проти України.

Про це сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, відповідаючи на запитання щодо провокаційних погроз РФ щодо нарощування військового угруповання на кордонах з Фінляндією, повідомив "Укрінформ".

"Фінляндія зараз знаходиться у безпеці більшій, ніж вона мала до приєднання до Альянсу. Тому що зараз вона прикрита спільними зобов'язаннями в обороні, відповідно до статті 5 (Вашингтонського договору. - Gazeta.ua), один за всіх, всі за одного. Майже всі російські сухопутні сили задіяні в агресивній війні проти України. Тож ми не бачимо жодних безпосередніх військових загроз проти будь-якого союзника по НАТО", - сказав генсек.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Рязані вже добралися. Але це ще не рекорд - Данілов про удари по РФ

НАТО здатне захистити будь-якого союзника, і успішно виконує це завдання вже протягом 75 років поспіль, заявив Столтенберг.

За 749 днів втрати російських окупаційних військ в Україні становили 427 840 осіб. Сили оборони України знищили 12938 броньованих машин росіян, 6757 танків, 347 літаків, 325 гелікоптерів, 25 кораблів і катерів і підводний човен окупантів.

11 березня Повітряні сили ЗСУ знищили російський танкер "Механік Погодін", який росіяни використовували як пункт управління.

Зараз ви читаєте новину «Росія задіяла проти України майже всі сухопутні війська - НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі