четвер, 11 липня 2024 11:26

Столтенберг назвав три причини, чому Трамп не виведе США з НАТО

Столтенберг назвав три причини, чому Трамп не виведе США з НАТО
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг відповів, чому Трамп не виведе США з НАТО. Фото: eastnews.ua

Американський політик Дональд Трамп не виведе Сполучені Штати Америки зі складу НАТО, якщо знову стане президентом.

Для цього є щонайменше три причини, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на пресконференції у Вашингтоні після засідання Північноатлантичної ради, передає Gazeta.ua.

"США не лише не вийдуть зі складу НАТО, але й лишаться ключовим союзником у складі Альянсу. На користь рішення залишитися у Трампа є три ключові причини. По-перше, мати сильне НАТО - частина безпекових інтересів США. Країна буде сильнішою з сильним Альянсом, що об'єднує 32 держави. Росія не має за спиною такого союзу, Китай не має такого союзу", - сказав генсек.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угорщина назвала Трампа єдиним шансом на мир в Україні

Разом з іншими союзниками США будуть економічно і військово потужнішими, зауважив Столтенберг. Він також додав, що США - це 25% світової економіки, але разом із партнерами це 50% світової економіки.

"Тому сильне НАТО - це інтерес США. Друга причина - те, що в США є двопартійна підтримка членства в НАТО. Всі повторюють і у Сенаті, і в Палаті представників, що США вигідно мати сильний Альянс. У минулому основною причиною критики з боку Трампа був не Альянс сам по собі, а те, що європейські союзники недостатньо інвестували в безпеку. І це третя причина", - наголосив Столтенберг.

У 2014 році лише три країни в НАТО інвестували 2%. Три роки тому таких було 10 держав, а зараз 23 держави виконують норму у 2%, і ця кількість зростає, нагадав генсек.

Щоб швидко завершити війну, кандидат у президенти США Дональд Трамп готовий віддати частину території України російському диктатору Володимиру Путіну. У разі повернення до Білого дому одіозний політик здійснить реорганізацію НАТО та спробує швидко закінчити війну в Україні, пише Politico. Видання опитало експертів та чиновників у сфері міжнародної політики та безпеки щодо планів політика. У матеріалі сказано, що Трамп нібито вже веде переговори з президентом Росії про те, яку частину української території Москва зможе забрати.

Зараз ви читаєте новину «Столтенберг назвав три причини, чому Трамп не виведе США з НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі