пʼятниця, 01 квітня 2022 15:53

США та союзники можуть не надати Україні тих гарантій, яких вона хоче - ЗМІ

США та союзники можуть не надати Україні тих гарантій, яких вона хоче - ЗМІ
США та соющники можуть не надати Україні бажаних гарантій. Фото: Unsplash

Сполучені штати Америки разом із союзниками ухвалюють, як вони можуть надати Україні альтернативні гарантії безпеки.

Бажаних гарантій Україні можуть не дати, якщо вона відмовиться від заявки до вступу в НАТО, поступившись Росії, передає CNN із посиланням на власні джерела.

Джерела зазначають, що надання такого типу юридично зобов'язального захисту, про який просить Україна, навряд запропонують. Західний чиновник у коментарі виданню зазначив, "українцям буде недостатньо нічого, крім повної відданості захисту України".

Водночас в адміністрації Байдена вважають, що будь-яка інша угода на кшталт Будапештського меморандуму не буде корисною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба заперечив чутки про тиск партнерів на Зеленського щодо поступок РФ

Крім того, деякі американські та європейські чиновники скептично поставилися до можливих гарантій безпеки. Деякі посадовці були здивовані, що західні гарантії можуть бути частиною переговорів.

Також чиновники стверджують, що очікують на деталі від українців, перш ніж робити публічні заяви.

Зобов'язання, які подібні п'ятій статті НАТО, вважають малоймовірними, адже США, Британія та союзники не хочуть розміщувати війська в пряме протистояння російській армії.

У Стамбулі 29 березня відбулися переговори України та Росії. Київ пропонує договір із гарантіями безпеки Україні в обмін на нейтральний статус. Ця система буде подібна до НАТО, але ще жорсткіша: гаранти безпеки у випадку агресії будуть змушені надати допомогу не пізніше ніж за три дні.

Зараз ви читаєте новину «США та союзники можуть не надати Україні тих гарантій, яких вона хоче - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі