вівторок, 12 вересня 2023 02:22

Спецтема: Війна Росії проти України

США розглядають відправку в Україну ракет великої дальності з касетною бойовою частиною – ЗМІ

США розглядають відправку в Україну ракет великої дальності з касетною бойовою частиною – ЗМІ
США хочуть відправити в Україну ракети великої дальності. Фото: Лівий берег

Сполучені Штати можуть відправити Україні далекобійні ракети ATACMS з касетною бойовою частиною.

Ракети можуть вражати цілі на відстані в 300 кілометрів і випускати близько 300 і більше касетних бомб під час удару. Таке рішення розглядає Адміністрація президента США Джо Байдена, пише Reuters із посиланням на власні джерела.

Також розглядається варіант відправки реактивних снарядів GMLRS, які діють на відстані приблизно в 72 кілометри. Вони також матимуть касетну бойову частину.

У Вашингтоні побачили, що українські війська досить успішно застосовують артилерійські 155-мм касетні боєприпаси. Це дало можливість Силам оборони завдати значної шкоди Росії на окупованих територіях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "По ракетах Taurus є просування" – Кулеба зустрівся із Бербок

Якщо рішення буде схвалено, то озброєння швидко відправлять до Києва, пише видання.

Зараз в українських сил є 155-міліметрові артилерійські боєприпаси, які вражають цілі на відстані 29 кілометрів. Їхня касетна бойова частина може нести 48 бомб. Однак ракети ATACMS зможуть під час удару випускати близько 300 і більше бомб, GMLRS зможе розсіювати до 404 бомб.

"Контрнаступ ЗСУ демонструє прогрес, тому в Штатах хочуть посилити українську армію у важливий момент. Однак рішення про постачання ATACMS або GMLRS з касетною бойовою частиною поки що не є остаточним і ще може провалитися", – йдеться в матеріалі.

Цієї осені президент Володимир Зеленський хоче обговорити з президентом США Джо Байденом передачу Україні далекобійних ракет ATACMS.

Зеленський наголосив, що думка та підтримка Байдена дуже важлива.

Україні дуже важливо не робити паузу у контрнаступі. Саме для цього й потрібні ATACMS.

Зараз ви читаєте новину «США розглядають відправку в Україну ракет великої дальності з касетною бойовою частиною – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі