субота, 05 березня 2016 08:18

США готові чекати на повернення Криму десятиліттями

США готові чекати на повернення Криму десятиліттями

США готові чекати на повернення анексованого Росією Криму Україні десятиліттями.

Про це заявив помічник міністра оборони США з питань Росії, України та Євразії Майкл Карпентер.

"Очевидно, Крим є довготерміновою проблемою. І ми підходимо до її вирішення відповідно. Щойно ми відзначили 75-ту річницю Декларації Веллеса, якою США не визнавали окупацію Радянським Союзом країн Балтії у 1940 році. Ми дотримувалися цієї позиції багато десятиліть. Я думаю, що наш підхід щодо Криму буде подібним", - сказав він.

За словами американського чиновника, санкції проти Росії триватимуть далі.

"Ми вважаємо спробу анексії Криму Росією незаконною. Наголошую на слові "спроба" бо ми не бачимо жодної легітимності у тому, що Росія зробила у Криму. Ця спроба анексії повністю суперечить нормам міжнародного права. Тому ми займемо жорстку політику невизнання. Деякі санкції проти Росії, які ми запровадили конкретно за незаконну спробу анексії Криму, будуть залишатися і надалі. Ми не здаємося щодо Криму. Ми визнаємо, що ця проблема не має військового вирішення, так само як і немає військового вирішення проблеми Донбасу", - сказав він.

Нагадаємо, президент США Барак Обама продовжив санкції проти РФ ще на рік.

Зараз ви читаєте новину «США готові чекати на повернення Криму десятиліттями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі