пʼятниця, 03 лютого 2023 05:36

Спорт не поза політикою: Олімпіаду в Парижі можуть бойкотувати до 40 країн

Спорт не поза політикою: Олімпіаду в Парижі можуть бойкотувати до 40 країн
Багато країн можуть бойкотувати Олімпіаду в Парижі. Фото: Укрінформ

Десятки країн можуть оголосити бойкот зимових Олімпійських ігор-2024 в Парижі.

Бойкот відбудеться у разі допущення до змагань російських і білоруських спортсменів, заявив міністр спорту і туризму Польщі Каміль Бортничук, повідомляє BBC.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президента Міжнародного олімпійського комітету запросили подивитися на зруйновану росіянами льодову арену

Є ймовірність створення коаліції з 40 країн, які підтримають бойкот Олімпіади. До неї можуть долучитися США, Велика Британія та Канада.

"Такого об'єднання буде достатньо, щоб зробити проведення змагань безглуздим", – наголосив він.

Керівництво Міжнародного Олімпійкого комітету хоче допустити росіян і білорусів до участі в Олімпіаді хоча б під нейтральними прапорами.

Українське керівництво різко виступає проти. Президент Володимир Зеленський оголосив про початок "марафону чесності", який буде спрямований на очищення керівництва міжнародних олімпійських структур від лицемірства та будь-яких намагань витягнути у світовий спорт представників Росії.

У світі формується коаліція держав, яка буде бойкотувати Олімпійські ігри через участь окупантів.

Зараз ви читаєте новину «Спорт не поза політикою: Олімпіаду в Парижі можуть бойкотувати до 40 країн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі