середа, 10 січня 2024 20:40

Спікер розповів, що сьогодні відбулось зі звільненням Безуглої

Спікер розповів, що сьогодні відбулось зі звільненням Безуглої
Мар'яна Безугла і Руслан Стефанчук. Фото: Facebook.com/bezuhlamariana

Перед засіданням Верховної Ради на погоджувальній раді жодна фракція не поставила питання про внесення до порядку денного постанови щодо відкликання народної депутатки від партії "Слуга народу" Мар'яни Безуглої з посади заступниці голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у коментарі "Інтерфакс-Україна".

"Порядок денний кожного пленарного засідання формує погоджувальна рада. Колективно. Представниками кожної фракції. Голова Верховної Ради України не бере участі у цих голосуваннях. Сьогодні на засіданні погоджувальної ради жодна з фракцій не поставила питання про внесення до порядку денного постанови. Тому, коли на погоджувальній раді буде ухвалено рішення внести це або будь-яке інше питання до порядку денного, його буде винесено на розгляд. Тільки так", - пояснив спікер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поновлення судді з паспортом Російської Федерації: у справі з'явився новий поворот

Стефанчук заявив, що, незважаючи "на своє ставлення до пані Мар'яни", яка системно критикує і його в соцмережах, він зобов'язується діяти винятково на підставі, в межах і способами, визначеними регламентом.

А "криками, блокуванням трибуни або політичними гаслами це питання вирішене не може бути", сказав спікер.

Також Стефанчук очікує висловлення позиції від фракції "Слуга народу" щодо цього питання, оскільки Безугла є представницею цієї політсили.

"Комітети формуються за квотним принципом. Оскільки Безугла - народна депутатка від фракції "Слуга народу", я очікую саме від фракції "Слуга народу" чіткої позиції щодо цього проєкту постанови", - сказав Стефанчук.

10 січня у Верховній Раді не поставили на голосування проєкт постанови про відкликання Безуглої з посади заступниці голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Нардепи заблокували трибуну. Після цього Стефанчук закрив засідання парламенту.

Двома днями раніше Комітет з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи рекомендував позачергово включити до порядку денного роботи парламенту проєкт про відкликання Безуглої.

У листопаді Мар'яна Безугла заявила, що головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний не надав "план задуму" на наступний рік. Після цього її висміяли користувачі соціальних мереж.

Безугла обиралася до Верховної Ради від партії "Слуга народу" по округу у Києві.

Зараз ви читаєте новину «Спікер розповів, що сьогодні відбулось зі звільненням Безуглої». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі