четвер, 27 червня 2013 11:32

Спека та важкий автотранспорт: Азаров знайшов нових винуватців поганих доріг в Україні

Спека та важкий автотранспорт: Азаров знайшов нових винуватців поганих доріг в Україні
Микола Азаров. Фото: svit24.net

Збиток від важкого транспорту, який їздить по перегрітому дорожньому покриттю, становить близько 2 млрд грн на рік. Важкі фури продавлюють колії або розбивають дорогу. Про це у середу, 26 червня, на засіданні Кабміну сказав прем'єр Микола Азаров.

Як випливає з його заяви, це - це важкий автотранспорт і спека. Тому прем'єр запропонував оптимізувати використання доріг і повідомив про плани уряду обмежувати рух вантажного транспорту по автодорогах при високій температурі повітря, повідомляє "Коммерсант-Україна".

Кабмін вирішив розглянути внесення змін до "Порядку здійснення габаритно-вантажного контролю та справляння плати за проїзд по автодорогах загального користування транспортних засобів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні.

За словами Азарова, документ передбачає обмеження денного руху по автомобільних дорогах загального користування великотоннажних транспортних засобів масою понад 24 т і навантаженням на вісь більше 7 т при високій температурі повітря.

"За оцінками фахівців, сума збитку, що наноситься дорожньому господарству внаслідок проїзду великовагових транспортних засобів по перегрітому дорожньому покриттю, становить близько 2 млрд грн на рік", - поскаржився прем'єр.

Крім того, документ передбачає введення диференційованих ставок плати за проїзд транспортних засобів, що перевищують вагові або габаритні норми. "Розмір плати буде змінюватися в залежності від ступеня перевищення дозволених параметрів", - повідомив глава уряду.

Раніше повідомлялося, що Азаров звинуватив Верховну Раду в поганих дорогах - вона заважає, а не допомагає.

Зараз ви читаєте новину «Спека та важкий автотранспорт: Азаров знайшов нових винуватців поганих доріг в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі