субота, 12 листопада 2022 13:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Шольц зробив гучну заяву щодо завершення війни в Україні

Шольц зробив гучну заяву щодо завершення війни в Україні
На даний момент дипломатичне завершення війни в Україні неможливе. Фото: eastnews.ua

Розв'язання війни в Україні дипломатичним шляхом на даний момент неможливе.

Дії російського диктатора Володимира Путіна перешкоджають зближенню сторін, заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц під час конференції у Лейпцигу, пише RND.

"Усі ми прагнемо, щоб ця війна закінчилася. Щоб мир став можливим. Але у цій кровопролитній війні, яку ми зараз переживаємо, воєнні дії Путіна перешкоджають усьому, що раніше наближало переговори", – сказав він.

Шольц також висловився проти припинення вогню в Україні на умовах Російської Федерації. Німеччина "невпинно працює разом із багатьма іншими" над тим, щоб Росія усвідомила це як основу для успішних мирних переговорів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент зідзвонився із Шольцом – про що говорили

"РФ має зрозуміти, що ідея диктаторського миру ні до чого не приведе. Не можна просто провести фломастером по мапі місцевості і сказати, що це тепер моє. Тож диктаторського миру не буде, має бути інше порозуміння", – додав канцлер ФРН.

Уряд Німеччини повідомив, що українським захисникам передали новий пакет військової допомоги. Серед озброєння, зокрема, додаткова партія ракет до системи протиповітряної/протиракетної оборони IRIS-T SLM.

Зараз ви читаєте новину «Шольц зробив гучну заяву щодо завершення війни в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі