субота, 26 листопада 2022 15:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Шольц згадав про Голодомор і озвучив "чіткий месседж" Росії

Шольц згадав про Голодомор і озвучив "чіткий месседж" Росії
"Ми не приймемо цинічну війну Росії", – заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц. Фото: East News

Керівництво СРСР 90 років тому використало голод проти українців, а сьогодні країна-агресорка Російська Федерація знову використовує голод як зброю, чого не можна допустити.

Не можна терпіти глобальну продовольчу кризу. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц у відеозверненні до ініціативи "Зерно з України", пише Укрінформ.

Великий голод, навмисно спровокований Сталіним, убив понад 3,3 млн українських жінок, чоловіків і дітей, сказав канцлер.

Нагадав про вилучення і конфіскацію радянським режимом зерна й продовольства, примусову депортацію українців.

"Сьогодні ми єдині в тому, що голод більше ніколи не повинен використовуватися як зброя. Ось чому ми не можемо терпіти те, що ми спостерігаємо: найгіршу глобальну продовольчу кризу за останні роки з жахливими наслідками для мільйонів людей – від Афганістану до Мадагаскару, від Сахелю до Африканського Рогу", – сказав Шольц.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голодомор та війна в Україні мають одну мету Росії – МЗС

Світ знає, що, націлившись на сільськогосподарську інфраструктуру в Україні і блокуючи чорноморські порти протягом місяців, Росія погіршила цю ситуацію, заявив канцлер.

"Ми сьогодні тут, щоб надіслати чіткий меседж: ми не приймаємо цинічну війну Росії. Тому ми із задоволенням беремо участь в ініціативі "Зерно з України". Тому ми продовжуємо доставляти продовольчу допомогу найбільш постраждалим", – заявив Шольц.

Сьогодні в Україні вшановують пам'ять жертв Голодомору 1932–1933 і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років.

Під час Голодомору 1932–1933 років загинули понад 7 млн українців на території УРСР і 3 млн за її межами − на Кубані, Північному Кавказі, Нижньому Поволжі і у Казахстані.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба звернувся до Німеччини і закликав визнати Голодомор геноцидом українців.

Зараз ви читаєте новину «Шольц згадав про Голодомор і озвучив "чіткий месседж" Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі