середа, 10 квітня 2013 12:02

Сьогоднішній вирок Луценку — це екзамен для правосуддя - Фомін

Сьогоднішній вирок Луценку — це екзамен для правосуддя - Фомін
Ігор Фомін. Фото: ua.golos.ua

Рішення Вищого спецсуду, який залишив у силі вирок екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценку у другій справі нічого не означає для самого Луценка, окрім майбутньої фінансової компенсації. Цей вирок багато означає для дотримання правосуддя в Україні, цей екзамен сьогодні провалили.

Про це повідомив у коментарі Gazeta.ua адвокат Луценка Ігор Фомін.

"Цей вирок нічого не означає для долі Юрія Луценка, лише те, що ми знову звернемось до Європейського суду з прав людини, який, я впевнений, скасує рішення. Та визначить, чи постановлені вони, з порушенням статті 6 Конвенції про право на справедливий суд", - висловив думку експерт.

Водночас він наголосив, що цей вирок означатиме, що "Юрію Луценку за рахунок платників податків України буде знову призначено відшкодування за цей незаконний вирок".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко може також очікувати помилування - "регіонал"

Говорячи про те, чи обмежить цей вирок права Луценка, він зауважив: "Жодним чином не впливатиме. Цей вирок вже відбутий. Там два роки обмеження волі. Він знаходився під вартою навіть більше ніж цей термін".

"Для Юрія Луценка сьогоднішнє рішення не мало значення, а воно мало значення для правосуддя в Україні. Чи здатні суди сьогодні постановляти рішення відповідно до фактів, які зібрані по справам, до дотримання закону. Це був екзамен для правосуддя, а не справа для Луценка", - додав адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко створить рух спільно з трьома польовими командирами Майдану

Нагадаємо, сьогодні Вищий спецсуд залишив у силі вирок Юрію Луценку у другій справі.

Як відомо, суд розглядав касацію на вирок, згідно з яким Луценко в рамках розслідування кримінальної справи про отруєння колишнього президента Віктора Ющенка був засуджений до 2 років обмеження волі. Цей термін поглинався першим вироком щодо Дня міліції, яким Луценка було засуджено до 4 років ув'язнення. Раніше Вищий спецсуд відмовився змінити вирок Луценку по іншій справі про працевлаштування водія і святкування Дня міліції.

5 квітня стало відомо, що омбудсмен Валерія Лутковська звернулася до президента про помилування Луценка, вже 7 квітня Янукович підписав указ про помилування екс-міністра внутрішніх справ. В цей же ден Луценко залишив колонію.

Зараз ви читаєте новину «Сьогоднішній вирок Луценку — це екзамен для правосуддя - Фомін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі