середа, 10 квітня 2013 11:27

Суд залишив у силі другий вирок Луценку

Суд залишив у силі другий вирок Луценку
Юрій Луценко. Фото: svit24.net

Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ залишив у силі вирок Печерського районного суду та ухвалу Апеляційного суду щодо екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, якого було засуджено до 2 років обмеження волі у справі стосовно незаконного продовження стеження за водієм екс-заступника голови СБУ Сацюка Валентином Давиденком. Таке рішення сьогодні оголосив суддя ВССУ Валерій Швець.

"Колегія суддів ухвалила касаційні скарги залишити без задоволення", - оголосив рішення суддя Швець.

На думку колегії суддів, Печерський районний суд виписав вирок щодо засуджених так, що в їхніх діях вбачається саме злочинна недбалість, а тому вважає помилковою позицію захисту щодо неузгодженості кваліфікації засуджених.

Водночас за словами адвокатів, сьогоднішнє рішення Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ жодним чином не вплине на долю Юрія Луценка і не обмежить його права.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лутковська не радилась ні з ким в АП щодо помилування Луценка

7 квітня Президент України Віктор Янукович помилував колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка, якого було засуджено до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна (643 тис. грн. компенсації МВС за завдані збитки - святкування Дня міліції у палаці "Україна" у 2008-2009 рр.), з позбавленням права обіймати керівні посади і рангу державного службовця.

Зараз ви читаєте новину «Суд залишив у силі другий вирок Луценку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі