середа, 02 лютого 2022 10:44

"Слуги" збирають позачергову Раду - кличуть Венедіктову і Монастирського

"Слуги" збирають позачергову Раду - кличуть Венедіктову і Монастирського
Генпрокурорку і міністра внутрішніх справ хочуть заслухати.

У фракції "Слуга народу" ініціюють проведення позачергового засідання Верховної Ради.

Про це у середу заявив голова фракції Давид Арахамія.

"Наша партія завжди мала нульову толерантність до будь-яких правопорушень з боку осіб, наділених владою. Особливо, коли йдеться про колег, які прийшли з нами в політику", - заявив "слуга".

Зі слів Арахамії, до правоохоронних органів "накопичилося багато питань" щодо справ народних депутатів Олександра Трухіна, Сергія Кузьміних, Олега Воронька, Артема Дмитрука, Петра Порошенка, Віктора Медведчука і "застарілих" розслідувань щодо Олександра Юрченка і Ярослава Дубневича.

"Жодна політична сила не повинна покривати цих людей, вони мають понести відповідальність за свої вчинки", - заявив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуги морального урода, а не народу" - відео про нардепа Трухіна сколихнуло мережі

На засіданні парламенту хочуть заслухати міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, генеральну прокурорку Ірину Венедіктову і директора Державного бюро розслядувань Олексія Сухачова.

"Ніхто не повинен ховатися від відповідальності за депутатським мандатом чи партійним квитком. Закон один для всіх", - сказав Арахамія.

Трухіна хочуть виключити з Комітету з питань бюджету, повідомив Telegraf.

"Бо якщо він не член партії і фракції, то як він може бути заступником голови комітету? Адже членство в комітетах - це квота нашої фракції", - сказав співрозмовник у фракції "СН".

Трухін хотів посісти місце голови бюджетного комітету, яке нині займає Юрій Арістов. Між ними є особистий конфлікт, пише ЗМІ.

Арістов у коментарі також заявив, що виключений із фракції депутат не може перебувати у Комітеті.

Також низка депутатів сказали, що "не можуть коментувати ситуацію, оскільки в Офісі президента наполегливо просили не втручатися в цю тему".

1 лютого журналісти опублікували відео, на якому Олександр Трухін торік у серпні намагався залишили місце ДТП, підкупити поліцейських, обіцяв поговорити з Денисом Монастирським.

Наступного дня нардепа виключили з партії "Слуга народу".

Зараз ви читаєте новину «"Слуги" збирають позачергову Раду - кличуть Венедіктову і Монастирського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі