понеділок, 29 січня 2024 07:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Словаччина вкотре підіграла Путіну

Словаччина вкотре підіграла Путіну
Україна завжди матиме кордони з Росією. Фото: pixabay.com

Міністр оборони Словаччини Роберт Калиняк заявив, що час почати говорити про мирні переговори України та Росії вже настав.

Війна РФ проти України нібито не має військового вирішення, заявив він повідомив в ефірі місцевого телебачення, пише Trend.

"Як би не закінчився конфлікт, Україна завжди матиме кордони з РФ. Мирні зусилля - це те, чого він потребує найбільше", - сказав Калиняк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Словаччину сколихнули багатотисячні протести проти проросійського уряду Фіцо

Він зазначив, що ситуація на фронті зараз нібито "заморожена".

Проросійський уряд прем'єра країни Роберта Фіцо заявляє, що Росія "нікуди не подінеться", тож там закликають до переговорів Києва та Москви.

"З огляду на нинішній стан військового конфлікту, необхідно почати говорити про мирні переговори. До цього мають бути залучені лідери Євросоюзу та США", - закликав очільник словацького Міноборони.

Будь-яке припинення вогню піде на користь лише Російській Федерації, яка виграє таким чином час задля відновлення і перегрупування для майбутніх наступальних кампаній та зміцнення контролю над окупованими територіями України. Не зміняться й максималістські цілі РФ щодо подальшого територіального завоювання в Україні, повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

У повідомленнях про відкритість російського диктатора Володимира Путіна до переговорів через закриті канали не згадується про готовність Росії відмовитися від будь-якої окупованої української території. Російські офіційні особи продовжують вказувати на те, що максималістські цілі Путіна не виключають анексії окупованих українських територій або додаткових територіальних завоювань в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Словаччина вкотре підіграла Путіну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі