субота, 24 травня 2014 14:57

Спецтема: Війна на Донбасі

Складається враження, що намагаються легітимізувати ЛНР - громадський діяч

Складається враження, що намагаються легітимізувати ЛНР - громадський діяч
112.ua

Заборона введення надзвичайного стану у Луганській і Донецькій областях зв'язала українським військовим руки. Про це Gazeta.ua розповів голова громадської ініціативи "Права справа" Дмитро Снєгірьов.

"Наразі МВС взагалі не працює у Луганській області, - каже Дмитро Васильович. - Його фактично здали без бою. На Луганщині панує безвладдя та кримінальне свавілля. Ця ситуація склалася буквально три тижні тому, коли з посади був зміщений генерал Гуславський.

На відміну від Донецької області, у нас не траплялося таких проявів сепаратизму. Був локальний його осередок. У Луганській області захопили лише будівлю СБУ. Після заміни Гуславського на генерала Науменка почалася вакханалія — захоплення адмінбудівель, військових частин та військоматів. Дивним чином тоді указ Турчинова співпав з вимогою сепаратистів.

Сепаратизм поширився на всю область. Ніяка позиція центральних органів влади, щодо протидії сепаратистам викликає багато запитань.

Після втечі "народного губернатора" Луганської області Болотова у Росію Туричнов вимагав пояснень у прикордонників і силових структур. Прикордонники апелюють тим, що за два місяці АТО, не зважаючи на те, що ЛНР оголошена терористичною організацією, проти Болотова не було порушено кримінального провадження за жодною статтею Кримінального кодексу України. Тобто, не було підстав для його затримання.

Після проведення 18 травня так званого круглого столу за участю представників влади та авторитетних людей Донбасу Болотов без перешкод повертається з Росії в Луганськ. Тоді Турчинов ніяких пояснень від силовиків не вимагав. Це свідчить про те, що акція була спланованою.

Посили центральної влади, щодо перемовин, свідчать про момент торгів із сепаратистами. Про активну фазу АТО вже ніхто не розповідає. Складається враження, що якось намагаються легітимізувати ЛНР або до закінчення президентських перегонів не хочуть активізувати АТО. Пояснення влади щодо неможливості введення надзвичайного стану у наших двох областях, бо це може завадити виборам, не знайшли свого підтвердження.

Не втручання влади і не ведення надзвичайного стану привели до того, що вибори у нас практично не відбудуться. Поширенню сепаратизму у нашому регіоні ніхто не протидіє.

Заборона введення надзвичайного стану у Луганській і Донецькій областях практично зв'язала українським військовим руки, адже не дають наказу стріляти на ураження. Замість того аби дати збройним силам України виконувати свої конституційні обов'язки, у країні формують партійні армії. "Правий сектор" та Юлія Тимошенко сформували свої добровільні загони.

Взагалі АТО більше нагадує імітацію військових дій, ніж активну фазу протистояння," - вважає Снєгірьов.

Нагадаємо, завтра, 25 травня, в Україні пройдуть вибори президента. У Луганській області вони можуть не відбутися. За словами Снєгірьова, з 12 окружних виборчих комісій дев'ять практично заблоковані.

Зараз ви читаєте новину «Складається враження, що намагаються легітимізувати ЛНР - громадський діяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі