субота, 02 липня 2022 12:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Скільки треба часу на постачання Україні необхідної зброї: відповідь Подоляка

Скільки треба часу на постачання Україні необхідної зброї: відповідь Подоляка
Стало відомо, скільки необхідно часу на постачання Україні необхідної зброї. Фото: ukrinform

У питанні військової допомоги Україні від союзників, необхідної для деблокади та контрнаступу, потрібно враховувати дві речі.

Це бюрократія та сама кількість зброї на складах. Про це повідомив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю "24 каналу".

З погляду бюрократії, процес проходитиме швидко, вважає Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ перетворили ворожу техніку на кладовище у степах Херсонщини: ефектне відео

"Перша складова - це бюрократія. Там потрібно підписати певну кількість документів, зокрема, як використовуватимемо, як забиратимемо, куди доставлятимемо. Цієї частини вже немає. Бюрократії для України нема. Маю на увазі з погляду постачання зброї наших партнерів", - зазначив радник.

Він додав, що другий аспект більш важливий.

"Є інший чинник - проблема кількості цієї зброї на складах. Його треба доробити, бо ніхто стільки не збирав, як Росія. Тому зараз його доопрацьовують, щось розконсервують на складах, і це швидко йтиме в Україну - місяць, два, три", - розповів Подоляк.

Він додав, що щойно є певна кількість тієї чи іншої зброї - її мають передати Україні, яка її використовуватиме.

Уряд Великої Британії вирішив подвоїти військову допомогу Україні. Країна надасть Києву додатково 1 млрд фунтів стерлінгів - близько $1,2 млрд. Це збільшує загальну військову підтримку Британії з початку повномасштабної війни до 2,3 млрд фунтів стерлінгів ($2,8 млрд)

Збільшення фінансування піде на системи ППО, безпілотні літальні апарати, обладнання для радіоелектроніки та тисячі одиниць спорядження для української армії. Додаткове обладнання є першим кроком, який дозволить Збройним силам України перейти у контрнаступ.

Зараз ви читаєте новину «Скільки треба часу на постачання Україні необхідної зброї: відповідь Подоляка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі