середа, 04 січня 2012 10:44

Симоненко пропонує встановити "чорні ящики" на автокортежі

Симоненко пропонує встановити "чорні ящики" на автокортежі

Лідер українських комуністів Петро Симоненко вважає за необхідне посилити відповідальність за порушення швидкісного режиму при пересуванні автокортежей.

"Часті випадки ДТП при пересуванні автокортежей вимагають зміни існуючих правил та посилення відповідальності за безпеку всіх учасників дорожнього руху", - цитує слова Симоненка прес-служба КПУ.

"У першу чергу, це стосується швидкісного режиму пересування автокортежа. І тут не повинно бути винятків. У населеному пункті (якщо немає інших стаціонарних знаків, що визначають швидкісний режим на тому чи іншому відрізку дороги) - це 60 км/год, за межами населеного пункту - до 130 км/год, залежно від типу автодороги. Такий підхід до організації пересування автокортежей підвищить безпеку всіх учасників дорожнього руху, включаючи і тих, хто слідує у автокортежі", - переконаний лідер Компартії.

Симоненко також вважає необхідним передбачити підвищену відповідальність для організаторів пересування автокортежей, які свідомо йдуть на порушення швидкісного режиму, а у випадку, якщо ці порушення призвели до ДТП, - кримінальну відповідальність.

"Крім того, всі машини супроводу повинні бути обладнані спеціальними "чорними ящиками" для фіксації переговорів. Це дозволить, в разі порушення правил дорожнього руху автокортежем, встановити посадову особу, яка віддала незаконний наказ чи розпорядження", - підкреслив він.

Раніше низка ЗМІ повідомила, що 1 січня в Івано-Франківській області автокортеж посадової особи, рухаючись, за свідченнями очевидців, на швидкості близько 160 км/год, став причиною аварії, але пройшов далі без зупинки. Співробітники ДАІ, які приїхали на місце, відмовилися фіксувати факт ДТП.

Крім того, за даними ЗМІ, 31 грудня, службовий автомобіль голови Тернопільської облдержадміністрації Валентина Хоптяна потрапив в ДТП.

Зараз ви читаєте новину «Симоненко пропонує встановити "чорні ящики" на автокортежі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі