середа, 27 квітня 2011 14:41

Симоненко прагне покарання західноукраїнських рад

Симоненко прагне покарання західноукраїнських рад

Правоохоронні органи мають відреагувати на дії окремих органів місцевого самоврядування, які приймають рішення про проведення на День перемоги жалобних заходів.

Як повідомила прес-служба Компартії, про це під час прес-конференції в УНН заявив народний депутат і лідер КПУ Петро Симоненко.

"Є закон про увічнення перемоги. Якщо вони порушують закон, то Генеральна прокуратура повинна притягнути до відповідальності посадових осіб і винести протести на ті рішення, що приймаються окремими органами місцевого самоврядування. Правоохоронці мають жорстко контролювати виконання закону на всій території України", - зазначив Симоненко.

Нагадаємо, 21 квітня Верховна Рада ухвалила закон про офіційне використання копій прапору перемоги поруч із державним стягом.

Раніше Львівська облрада прийняла рішення не святкувати 9 травня День перемоги, натомість відсвяткувати 10 травня День героїв.

Також представники ВО "Свобода" в Івано-Франківській обласній раді ініціюють прийняття звернення до  громадськості, до ієрархів традиційних українських церков, до Верховної Ради України, до президента щодо відзначення 9 травня Дня скорботи, а не Дня перемоги.

Зараз ви читаєте новину «Симоненко прагне покарання західноукраїнських рад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

47

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі