середа, 13 квітня 2011 14:32

Мер Івано-Франківська планує заборонити радянську символіку

Мер Івано-Франківська планує заборонити радянську символіку

Мер Івано-Франківська Віктор Анушкевичус виступив за заборону використання радянської символіки та діяльності в Україні Комуністичної партії.

Зокрема, він висловив своє обурення заявами першого секретаря Івано-Франківського обкому КПУ Володимира Стули про те, що місцеві комуністи працюють в екстремальних умовах.

"Я хотів би нагадати панові Стулі недавню історію України, в яких умовах не те що працювали, а жили українці під час панування комуністичного режиму. У той період саме існування будь-яких політичних партій, окрім комуністичної, було неможливим. Комуністичним режимом були вбиті, заморені голодом, репресовані мільйони українців. Тому такі вислови є цинічними", - пояснив свою позицію Анушкевичус.

За його словами, сьогодні на сесії міської ради розглядатиметься питання про заборону використання символіки неіснуючої держави – Радянського Союзу.

"Ми не будемо шанувати тих, хто під червоним серпасто-молоткастим прапором убивав та мордував українців. Але ми шануємо і шануватимемо пам'ять тих фронтовиків, які визволяли нашу землю від фашистської окупації", - зазначив мер.

Анушкевичус виступив за заборону існування КПУ у нашій державі "як такої, яка принесла мільйони жертв".

"Коли заборонять комуністичну партію, тоді це буде належне увіковічнення всіх тих, кого вони замордували, вбили і депортували", - резюмував голова Івано-Франківська.

Нагадаємо, представники ВО "Свобода" в Івано-Франківській обласній раді ініціюють прийняття звернення до  громадськості, ієрархів традиційних українських церков, Верховної Ради України, до президента щодо відзначення 9 травня Дня скорботи, а не Дня перемоги.


Зараз ви читаєте новину «Мер Івано-Франківська планує заборонити радянську символіку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі