пʼятниця, 15 квітня 2011 08:39

У Компартії "зрозуміли" 9 травня як День скорботи націоналістів

У Компартії "зрозуміли" 9 травня як День скорботи націоналістів

У Комуністичній партії із розумінням поставились до ініціативи депутатів західноукраїнських обласних рад перейменувати День перемоги 9 травня у День скорботи.

Про це Gazeta.ua повідомив народний депутат від КПУ Олександр Голуб.

Зокрема, комуніст пояснив, що для ініціаторів перейменування 9 травня справді День скорботи.

"Я розумію, чому вони хочуть зробити 9 травня Днем скорботи. Тому що їхніми нащадками є ті, хто воювали на боці фашистської Німеччини. І фашистська Німеччина зазнала поразки", - сказав Голуб.

"Звичайно, і вони зазнали поразки, тому для них це жалоба і скорбота. Я абсолютно в цьому плані їх розумію", - запевнив нардеп.

Разом з тим, він висловив упевненість, що 9 травня в Україні все-таки буде святкуватись як День перемоги, а не як День поразки.

"Але більшість нормальних громадян сприймає цей день як перемогу і будуть його святкувати як перемогу", - резюмував Голуб.

Нагадаємо, Львівська облрада прийняла рішення не святкувати 9 травня День перемоги, натомість відсвяткувати 10 травня День героїв.

Також представники ВО "Свобода" в Івано-Франківській обласній раді ініціюють прийняття звернення до  громадськості, до ієрархів традиційних українських церков, до Верховної Ради України, до президента щодо відзначення 9 травня Дня скорботи, а не Дня перемоги.

Зараз ви читаєте новину «У Компартії "зрозуміли" 9 травня як День скорботи націоналістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі