пʼятниця, 02 грудня 2022 05:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Сенат США планує визнати "вагнерівців" терористами

Сенат США планує визнати "вагнерівців" терористами
ПВК "Вагнер" може бути визнана терористичною організацією. Фото: УНІАН

До Конгресу Сполучених штатів внесли двопартійний законопроєкт про визнання російської приватної військової компанії групи "Вагнер" іноземною терористичною організацією.

У проєкті закону звучить вимога до державного секретаря Штатів визнати "вагнерівців" і будь-які афілійовані з цим ПВК групи, її наступників – іноземною терористичною організацією (FTO) протягом 90 днів з дня набрання чинності законом, йдеться у пресрелізі американських сенаторів Роджера Вікера та Бена Кардіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У РФ готується нова хвиля репресій – британська розвідка

В Конгресі нагадали, що Володимир Путін та його поплічники не зупиняться ні перед чим для досягнення своїх цілей, включаючи використання найманців, таких як група "Вагнера", для скоєння звірств від їхнього імені.

"США повинні називати цю тіньову армію тим, чим вона є: іноземним терористичним угрупованням. Ми повинні притягнути їх до відповідальності разом з усіма, хто їх підтримує", – заявив сенатор Вікер.

У міру зростання втрат, ПВК "Вагнера" та її засновник Євген Пригожин відіграють дедалі помітнішу роль у війні.

Голова Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що "вагнерівці" відправляють сотні бойовиків, зокрема, засуджених, на передову в Бахмуті.

Зараз ви читаєте новину «Сенат США планує визнати "вагнерівців" терористами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі