середа, 30 листопада 2022 09:56

Спецтема: Війна Росії проти України

У РФ готується нова хвиля репресій – британська розвідка

У РФ готується нова хвиля репресій – британська розвідка
1 грудня в Росії набудуть чинності поправи до закону про "іноземних агентів". Фото: gur.gov.ua

1 грудня в Росії набудуть чинності поправи до закону про "іноземних агентів", що дозволить Кремлю посилити репресії проти опонентів режиму російського диктатора Володимира Путіна.

Відповідний законопроєкт схвалив президент РФ ще в липні. Закон 2012 року визначив "іноземних агентів" як осіб або організації, які отримали фінансову підтримку з-за кордону. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані своєї розвідки 30 листопада.

"Поправки розширять визначення, які відтепер поширюватимуться й на осіб, які перебувають під невизначеним "впливом або тиском" з-за кордону. Міністерство юстиції також матиме повноваження публікувати особисті дані та адреси визначених "іноземних агентів", майже напевно піддаючи їх ризику переслідувань. Нові закони ще більше розширять репресивні повноваження російської держави", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни не зможуть скористатися захистом Європейської конвенції з прав людини

Ця тенденція, за інформацією британської розвідки, продовжується після повернення Путіна на посаду президента в 2012 році.

"Але ця тенденція різко посилилася після вторгнення в Україну. Кремль, ймовірно, діє на попередження, щоб запобігти зростанню внутрішнього інакомислення, оскільки конфлікт залишається невирішеним і все більше впливає на повсякденне життя росіян", – додали в британському міноборони.

Російську еліту налякали заклики засновника приватної військової компанії "Вагнер" Євгена Пригожина про повернення до "сталінських репресій".

Заможні росіяни побоюються арештів та "чисток", пише Bloomberg. Деякі російські чиновники і представники бізнесу в анонімному форматі розповіли виданню про зростаюче занепокоєння серед еліти, яка не має достатнього ентузіазму для підтримки військових дій в Україні.

Зараз ви читаєте новину «У РФ готується нова хвиля репресій – британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі