понеділок, 20 лютого 2023 20:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Салліван розповів, про що говорили Байден і Зеленський

Салліван розповів, про що говорили Байден і Зеленський
Президент України Володимир Зеленський і президент США Джозеф Байден у Києві. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський і президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден обговорили наступні місяці бойових дій.

Байден був дуже сконцентрований на тому, щоб максимально використати свій час в Україні, який був обмеженим. Про це сказав радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, повідомили CNN.

Зі слів Саллівана, Байден і Зеленський "приділили час обговоренню майбутніх місяців з погляду поля бою та того, які можливості необхідні Україні для досягнення успіху на полі бою".

"Говорили про потреби України в енергетиці, інфраструктурі, гуманітарній сфері та економічній підтримці", – розповів радник президента США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Україна стоїть. І світ стоїть разом з вами" – підсумки візиту Байдена

"Поїздка з Вашингтона була поїздкою, наповненою реальним очікуванням того, що це важливий момент. І що президент відповідає моменту і відчуває, що він має важливу місію, і він прагне її виконати", – сказав Салліван.

Байден приїхав в Україну 20 лютого. Зеленський назвав візит надзвичайно важливим проявом підтримки для всіх українців.

Країни-союзники передали Україні понад 700 танків, сказав Байден і оголосив додаткову допомогу.

Новий пакет допомоги передбачає, зокрема, снаряди для реактивних систем залпового вогню HIMARS і протитанкові ракетні комплекси Javelin.

Зараз ви читаєте новину «Салліван розповів, про що говорили Байден і Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі