субота, 29 липня 2017 09:28

Саакашвілі розповів, як йому погрожував Порошенко

Саакашвілі розповів, як йому погрожував Порошенко
ВВС

Колишній президент Грузії і екс-губернатор Одеської області Міхеїл Саакашвілі заявив про погрози на свою адресу з боку президента України Петра Порошенка.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Українській правді".

"У мене була двогодинна зустріч з Порошенком в березні цього року на Мальті. Це було дві години погроз і шантажу з його боку. З тих пір я стикався з різними неприємностями, я думаю, що це було його останнє попередження", - заявив він.

За словами Саакашвілі, Порошенко сам запропонував йому зустрітися на Мальті.

"Він мені говорив, що я повинен зупинитися, перестати критикувати, як він говорив, розгойдувати Україну, виконувати план Путіна,. На що я розсміявся йому в обличчя. Я йому сказав, що "план Путіна" - це те, що він робить. Тому що він встановив стратегічний альянс з Ахметовим, тримає в парламенті Хомутинника і інших бариг, і з ними домовляється. Я вважаю, що це - "план Путіна" набагато більше, ніж те, що я роблю", - зазначив Саакашвілі.

Також екс-губернатор заявив, що Порошенко, в разі, якщо він "заспокоїться", обіцяв йому на наступних парламентських виборах фракцію в парламенті і "свою маленьку нішу в українській політиці".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саакашвілі: Порошенко став персоною нон-грата на Заході

"Друге - він сказав, що якщо я спробую розгойдувати далі ситуацію і домагатися дострокових виборів, то, по-перше, він готовий вводити воєнний стан. На що я йому сказав, що у нього таких сил немає, з чим він начебто погодився. Тому він сказав, що навіть якщо ми не введемо військовий стан, ми будемо приймати індивідуальні заходи. І так загрозливо на мене подивився", - розповів Саакашвілі.

Також за його словами, Порошенко питав, чому він критикує його, а не, наприклад, Тимошенко або Авакова.

"Я сказав, що я критикую всю владу, особливо Авакова, але після того, як він став повністю контролювати уряд, вся відповідальність лежить на ньому. Якщо Тимошенко прийде до влади, вона стане об'єктом інтересу", - відповів Саакашвілі.

Колишнього главу Одеської ОДА Саакашвілі позбавили громадянства України після того, як Генпрокуратура Грузії передала Україні факти, які він приховав.
У відповідь Саакашвілі заявив, що подасть позов до президента України Петру Порошенко.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі розповів, як йому погрожував Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі