пʼятниця, 18 листопада 2022 15:39

Розшукуваних ексголову Нацбанку і колишнього нардепа "зловили" за посиденьками у кафе

Колишнього голову Національного банку Кирила Шевченка та екснародного депутата Олександр Грановського, які перебувають у розшуку, помітили в Австрії.

Обидва сиділи в кафе у столиці країни – Відні. Про це повідомив голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

Автор: Facebook.com/vitaliy.shabunin
  Колишній голова Національного банку Кирило Шевченко (ліворуч) і екснардеп Олександр Грановський – у кафе в Відні.
Колишній голова Національного банку Кирило Шевченко (ліворуч) і екснардеп Олександр Грановський – у кафе в Відні.

"Дивіться, хто тут у нас п'є каву у Відні. Обидва оголошені у розшук і переховуються від НАБУ/САП закордоном. А ще у обидвох якраз триває судовий розгляд у ВАКС щодо обрання їм заочних запобіжних заходів", – пише активіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуга народу" і колишній голова суду відсиджуються у Відні під час війни

Зі слів Шабуніна, обидва були у кафе MOMOYA.

"Хоча ще вчора адвокати Грановського на суді божилися, що їх клієнт постійно знаходиться на Кіпрі", – розповів голова ЦПК.

Ексголову Нацбанку Шевченка оголосили в міжнародний розшук 8 листопада. З України він виїжджав за службовим паспортом у відрядження до Лондону, звідки не повернувся.

Шевченка підозрюють у причетності до розкрадання понад 200 млн грн, коли він був головою правління Укргазбанку. У 2020-22 роках очолював НБУ.

Грановського оголосили в розшук 15 листопада. НАБУ вважає екснардепа організатором корупційної схеми, яка завдала 93,3 млн грн шкоди Одеському припортовому заводу.

Зараз ви читаєте новину «Розшукуваних ексголову Нацбанку і колишнього нардепа "зловили" за посиденьками у кафе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі