понеділок, 24 жовтня 2022 13:45

НАБУ оголосило в розшук колишнього голову Нацбанку
3

Національне антикорупційне бюро України оголосило в розшук колишнього голову правління Укргазбанку Кирила Шевченка та двох посадовців цього ж банку.

Їх підозрюють у причетності до розкрадання понад 200 млн грн, йдеться у повідомленні пресслужби НАБУ.

Окрім Шевченка, розшукують також заступника голови Укргазбанку Дениса Чернишова та заступника директора департаменту по роботі з корпоративними віп-клієнтами Олену Хмеленко.

НАБУ оголосило в розшук трьох колишніх посадовців Укргазбанку
Фото: nabu.gov.ua
НАБУ оголосило в розшук трьох колишніх посадовців Укргазбанку
НАБУ оголосило в розшук трьох колишніх посадовців Укргазбанку

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній голова Нацбанку вперше прокоментував підозру

"Про підозру їм повідомили ще на початку жовтня, однак в спеціальному порядку, бо місцеперебування цих осіб було невідоме. Відтоді підозрювані ігнорували виклики до слідчого, через що їх було оголошено в розшук", ‒ йдеться у повідомленні НАБУ.

Кирило Шевченко був головою правління Укргазбанку з 2015 по 2020 рік. А з 2020 по 2022 рік очолював Національний банк України.

6 жовтня Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила, що Кирилу Шевченку оголосили підозру щодо його діяльності у період керівництва Укргазбанком. Правоохоронці викрили схему, за якою з банку вивели понад 206 млн грн.

Того ж дня Верховна Рада проголосувала за звільнення Кирила Шевченка з посади голови Національного банку. Заяву про відставку він подав 4 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «НАБУ оголосило в розшук колишнього голову Нацбанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі