вівторок, 15 листопада 2022 15:00

Схема на 93 млн грн: колишнього нардепа оголосили в розшук

Національне антикорупційне бюро оголосило у розшук колишнього народного депутата Олександра Грановського.

Екснардепа вважають організатором корупційної схеми завдання 93,3 млн грн шкоди Одеському припортовому заводу, 99,57% якого належать державі. Про це НАБУ повідомило у вівторок.

Автор: Facebook.com/nabu.gov.ua
  Колишнього народного депутата Олексія Грановського оголосили у міжнародний розшук.
Колишнього народного депутата Олексія Грановського оголосили у міжнародний розшук.

За даними слідства, Грановський організував схему, за якою ОПЗ продавав мінеральні добрива наперед визначеній компанії за цінами, нижчими від ринкових.

Потім компанія перепродавала товар іноземним за конкурентними цінами. Постачання забезпечував ОПЗ. Схема діяла впродовж березня-грудня 2015 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поряд з місцем, де розстрілювали Небесну Cотню: колишньому "регіоналу" продали офіс за трикратною знижкою

Екснрадепа оголосили в міжнародний розшук.

21 жовтня Грановському повідомили про підозру заочно, так як його місце перебування невідоме. Йому загрожує від трьох до шести років ув'язнення.

Олександр Грановський потрапив у Верховну Раду за списком "Блоку Петра Порошенка". Йшов 58-им. Був членом партії БПП, вийшов з неї у травні 2019 року. У парламенті був членом Комітету з питань правової політики та правосуддя.

Торік директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник повідомляв про проєкти підозр Грановському та ще одному нардепу восьмого скликання Ігорю Кононенку.

Зараз ви читаєте новину «Схема на 93 млн грн: колишнього нардепа оголосили в розшук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі