пʼятниця, 28 травня 2021 13:15

Розпалювання ворожнечі щодо україномовного населення: каналам Медведчука впаяли штрафи

Розпалювання ворожнечі щодо україномовного населення: каналам Медведчука впаяли штрафи
Одан із штрафів - за висловлювання Піховшека.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення оштрафувала телеканали "112 Україна" і "Newsone" за розпалювання ворожнечі. Рішення ухвалила на засіданні 27 травня.

"112 Україна" оштрафували на 114 тис. грн за висловлювання Петра Симоненка. Той 29 січня в ефірі каналу заявляв, що на Донбасі "громадянська війна", а ініціаторами "гражданской войны" були "украинские националисты и неофашисты", яких підтримали США.

Також на 114 тис. грн оштрафували "Newsone" через поширення 4 січня в ефірі В'ячеславом Піховшеком мови ворожнечі щодо україномовного населення України.

Висловлювання Піховшека містили ксенофобські, дискримінаційні та принизливі ознаки, оскільки частину української громадськості за ознакою мови та прихильності до демократичного розвитку України було названо "ворогами" з агресивними намірами щодо російськомовного населення, повідомила Нацрада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канал Мураєва відбувся 228 тис. грн штрафу за образливі заяви в бік Збройних сил України

2 лютого президент Володимир Зеленський затвердив рішення РНБО, яким заблокував діяльність трьох телеканалів: "112", NewsOne і ZIK. Санкції застосовуються до нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака та юридичних осіб.

Докази антиукраїнської діяльності NewsOne, ZIK і "112" збирали вісім місяців, заявляв секретар РНБО Олексій Данілов.

Зараз ви читаєте новину «Розпалювання ворожнечі щодо україномовного населення: каналам Медведчука впаяли штрафи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі