четвер, 28 квітня 2022 10:44

Спецтема: Війна Росії проти України

На Росію чекає небачена бідність через нафтове ембарго - Подоляк

На Росію чекає небачена бідність через нафтове ембарго - Подоляк
Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк. Фото: Офіс президента

Унаслідок запровадження ембарго на російські енергоносії Російську Федерацію чекає бідність у небачених раніше масштабах.

Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генсек ООН назвав умову закінчення війни в Україні

"Запровадження ембарго на російські енергоносії – це питання часу. Відмова від російської нафти – це не лише про моральну відповідальність, а й про розрахунок. Росія перестала бути надійним і прогнозованим партнером в очах світу, тож світ не може собі дозволити залежати від неї", - написав Подоляк.

Радник зазначив, що швидко перелаштуватися на альтернативні канали постачання буде дорого, але не так дорого, як коли цього не зробити.

"У середньостроковій перспективі на Москву чекатиме тотальна економічна й політична ізоляція. Як наслідок – бідність у масштабах, яких Росія ще не бачила", - запевнив.

У шостому пакеті санкцій ЄС проти Росії розглядаються різні сценарії стосовно російської нафти.

"Ембарго на російську нафту - це питання часу. Хочу нагадати, що перші два варіанти із забороною імпорту та утриманням виручки є в наших санкційних пропозиціях до союзників", зазначив голова ОП Андрій Єрмак.

Зараз ви читаєте новину «На Росію чекає небачена бідність через нафтове ембарго - Подоляк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі