понеділок, 02 січня 2023 21:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія пробує зібрати нові сили для агресії – президент

Росія пробує зібрати нові сили для агресії – президент
Хоч би як було складно зараз, це треба витримати. Щоб наприкінці зими було легше, сказав президент Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Російська Федерація пробує зібрати нові сили для агресії проти України.

Україна і Європейський Союз однаково розуміють виклики зими. Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

Зеленський сказав про розмову з президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн.

"Однаково розуміємо виклики цієї зими, цього року для України та всієї Європи. Обговорили фінансову підтримку для нашої держави – вже в січні очікуємо перший транш макрофіну, як і було домовлено минулого року. Це надзвичайно важливо саме зараз, коли Росія пробує зібрати нові сили для агресії", – заявив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський: російські терористи планують тривалу атаку дронами

Президент подякував воїнам, хто стоїть під Бахмутом.

"Дякую всім, хто попри все тримає позиції на Соледарському та інших напрямках. Дякую за Луганщину, за південь. Хоч би як було складно зараз, це треба витримати. Щоб наприкінці цієї зими було легше", – сказав президент.

Зеленський говорив із Урсулою фон дер Ляєн про €18 млрд допомоги Україні. ЄС підтримуватиме Україну стільки, скільки буде потрібно, заявила президентка Єврокомісії.

Сполучені Штати Америки збирають широку коаліцію союзників для того, щоб реагувати на глобальні виклики, один з яких – агресія РФ проти України, заявив президент США Джозеф Байден.

Зараз ви читаєте новину «Росія пробує зібрати нові сили для агресії – президент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі