субота, 21 жовтня 2023 02:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни знайшли заміну Суровікіну: що відомо про командувача повітряно-космічними силами

Росіяни знайшли заміну Суровікіну: що відомо про командувача повітряно-космічними силами
Росіяни назначили комадувача повітряно-космічними силами. Фото: Мілітарний

Головнокомандувачем повітряно-космічними силами країни-агресора Росії офіційно став генерал-полковник Віктор Афзалов.

На цій посаді він змінив "сирійського м'ясника" Сергія Суровікіна, повідомили російські ЗМІ, посилаючись на власні джерела.

Він особисто брав участь у процесі планування та організації повномасштабної війни РФ проти України, яка розпочалася 24 лютого 2022 року.

Він відповідав за розробку стратегії авіаційних та ракетних ударів по об'єктах цивільної та енергетичної інфраструктури України. Крім того, Афзалов виконував обов'язки командира 11-ї армії повітряних сил та військової оборони від авіаційних атак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мільйонні статки та елітна нерухомість: журналісти показали життя генерала РФ, який провалив вторгнення в Україну

У 2017 році він став командувачем армії військово-повітряних сил та протиповітряної оборони Східного військового округу. А 2019 року указом російського диктатора Володимира Путіна Афзалов був призначений першим заступником головкому ВКС ЗС РФ.

2022 року Путін присвоїв Афзалову звання генерал-полковника.

У серпні 2023 року Віктора Афзалова, тоді ще першого заступника Суровікіна, призначили тимчасово виконувачем обов'язків головкому ВКС РФ.

Екскомандувач Повітряно-космічними силами (ПКС) Російської Федерації Сергій Суровікін, якого звільнили за зв'язок із покійним очільником ПВК "Вагнер" заколотником Євгеном Пригожиним, очолив Координаційний комітет з питань протиповітряної оборони при Раді міністрів оборони Співдружності Незалежних Держав РФ.

Він потрапив в немилість до Путіна.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни знайшли заміну Суровікіну: що відомо про командувача повітряно-космічними силами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі