четвер, 29 грудня 2022 05:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни вичерпали всі сили під Бахмутом і готуються до наступу на Луганщині – ISW

Росіяни вичерпали всі сили під Бахмутом і готуються до наступу на Луганщині – ISW
Росіяни готуються до наступу на Луганщині. Фото: Укрінформ

Російський наступ на Бахмут майже вичерпаний.

Окупанти готуються до рішучого наступу на Луганщині, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Високопосадовці безперешкодно відвідують передові позиції в Бахмуті. Українські сили провели тактичну контратаку, що відкинула російські сили від околиць міста.

Російські сили в районі Бахмута більше не діють як ротні та батальйонні тактичні групи, а натомість діють невеликими групами від 10 до 15 військовослужбовців.

Російські повітрянодесантні війська (ВДВ) посилюють операції "Вагнера" навколо Бахмута. Сили "ПВК Вагнера", ймовірно, деградували майже до виснажливого ступеня і потребують підкріплення традиційніших російських елементів, вважають аналітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сергій Жадан відвідав зруйнований Бахмут та показав моторошні фото

Високий рівень виснаження сил, відповідальних за наступ на Бахмут, може прискорити досягнення кульмінації, якщо значну кількість регулярних російських військових частин не буде відправлено для підтримки наступу та відстрочення або запобігання його кульмінації.

Водночас російські сили, схоже, готуються до рішучих дій у Луганській області. Російські сили продовжують накопичувати техніку та сили.

На кадрах із соціальних мереж, зроблених наприкінці грудня, все частіше видно, як російська техніка переправляється через Луганську область.

"26 грудня українська розвідка повідомила, що російські військові призначили нового командувача Західного військового округу (ЗВО), який командує російськими військами з командного пункту в Богучари Воронезької області. Підрозділи ЗВО є основними силами, що діють у Луганському секторі, і зміна командування може вказувати на спроби підтримати нові рішучі дії у цьому районі", – повідомили в Інституті.

Бахмут – одна з найгарячіших точок фронту. Росія фактично перетворила місто на руїни щоденними обстрілами.

Російські терористи зосередили удари навколо міста, попри велику кількість ліквідованих окупантів, розповіла українська розвідка.

Один окоп у місті може по кілька разів на день переходити "з рук у руки" після кривавих боїв, іноді рукопашних.

Президент Росії Володимир Путін поставив своїм військам завдання – до Нового року захопити весь Донбас. Важливим для нього є Бахмут.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни вичерпали всі сили під Бахмутом і готуються до наступу на Луганщині – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі