вівторок, 04 липня 2023 19:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни принесли на покрівлю Запорізької АЕС предмети, схожі на вибухівку – Генштаб

Росіяни принесли на покрівлю Запорізької АЕС предмети, схожі на вибухівку – Генштаб
Російські окупанти захопили Запорізьку АЕС торік у березні. Фото: t.me/energoatom_ua

Генеральний штаб Збройних сил України повідомив про можливу підготовку, найближчим часом, провокації на території Запорізької атомної електростанції, окупованої російськими терористами з 4 березня 2022 року.

За оперативною інформацією, сьогодні, на зовнішній крівлі третього та четвертого енергоблоків ЗАЕС були розміщені сторонні предмети, схожі на вибухові пристрої. Про це Генштаб заявив у вівторок.

"Їх підрив не має пошкодити енергоблоки, але може створити картинку обстрілів з боку України. Про це і дезінформують російські ЗМІ та телеграм-канали", – пишуть.

Збройні сили України не порушують норм міжнародного гуманітарного права, відстежують та контролюють ситуацію і готові діяти за будь-яких умов. Жодна провокація ворога не пройде, заявив Генштаб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна проінформувала країни-партнери щодо можливого теракту росіян на ЗАЕС – Зеленський

Раніше представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов сказав "24 каналу", що "існує ризик, що держава-терорист може піти на ескалацію ситуації й завершити підготовку до теракту".

"Але наразі мова йде про підвищення градуса ядерного шантажу, проведення ІПСО з метою посіяти паніку в українському суспільстві й деморалізувати українських захисників", – сказав Юсов.

Російські окупанти захопили Енергодар у березні минулого року. Там знаходиться Запорізька АЕС. Станція – найбільша за розмірами у Європі й третя у світі.

Українській розвідці відомо, що на ЗАЕС є вибухівка і п'ять тисяч російських військових із важким озброєнням, сказав президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни принесли на покрівлю Запорізької АЕС предмети, схожі на вибухівку – Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі