вівторок, 08 серпня 2023 20:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія повинна бути вдячна, якщо Україна буде в НАТО ‒ Зеленський

Росія повинна бути вдячна, якщо Україна буде в НАТО ‒ Зеленський
Україна стане членом НАТО без необхідності плану дій щодо членства, сказали на саміті Північноатлантичного альянсу. Фото: dpsu.gov.ua

Там, де НАТО – там немає війни.

Росія повинна бути вдячна, якщо Україна буде в НАТО. Про це сказав президент Володимир Зеленський в інтерв'ю латиноамериканським ЗМІ.

"Я впевнений, країни НАТО, балтійські держави, були би дуже раді, якщо би потужні українські воїни були розміщені на їх територіях і охороняли їхні кордони. Після війни, у мирний час. Тому що всі розуміють, що у нас сильна армія", – сказав Зеленський.

"Там де НАТО, там немає війни. Ми до цього саме так відносимось", – заявив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна буде в НАТО. Це не обговорюється – Білий дім

"Україна веде бойові дії на території України, ми відновлюємо нашу територію. НАТО нам потрібне, це просто безпековий союз. Росія повинна бути вдячна, якщо Україна буде в НАТО. Тому що це безпека для Росії, що Україна ніколи у майбутньому не прийде на їх територію", – сказав Зеленський.

11-12 липня у Вільнюсі відбувся саміт Північноатлантичного альянсу. Україна стане членом НАТО без необхідності плану дій щодо членства, сказано у підсумковому комюніке.

Про те, що Україна вступить до Альянсу за прискореною процедурою, без ПДЧ, заявив генеральний секретар Єнс Столтенберг.

Зараз ви читаєте новину «Росія повинна бути вдячна, якщо Україна буде в НАТО ‒ Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі