вівторок, 15 березня 2022 01:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія починає розуміти, що війною нічого не досягне - Зеленський

Росія починає розуміти, що війною нічого не досягне - Зеленський
Зеленський у зверненні підбив підсумки 19 днів війни. Фото: ОП

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія тільки починає розуміти, що війною нічого не досягне.

Про це він сказав у зверненні до українців за підсумками 19 днів війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США подбають про зброю для України - Байден

"Російська армія у нас один із постачальників військової техніки для нашої армії. Вони у страшному сні не могли цього уявити", сказав Зеленський.

Він звернувся російською до російських солдат та офіцерів і закликав їх скласти зброю. Лише за таких умов у них є шанс зберегти життя.

"Я хочу сказать российским солдатам, тем, которые уже зашли на нашу землю и тем, которых только собираются отправить воевать против нас. У Украины вы ничего не заберёте, вы будете забирать жизни, вас очень много, но и вашу тоже заберут. Ради чего вам погибать и зачем? Я знаю, что вы хотите выжить. Я предлагаю вам выбор от имени украинского народа, мы даём вам шанс выжить, если сдадитесь нашим силам, мы будем обращаться с вами так как и положено обращаться с людьми. Именно с людьми – достойно. Как с вами не обращались в вашей армии. Выбирайте!", - сказав Зеленський.

Президент повідомив про здобутки ЗСУ.

"Наші хоробрі захисники продовжують завдавати російським військам нищівних втрат. Уже скоро кількість збитих гвинтокрилів Росії досягне сотні одиниць. Бойових літаків вони втратили вже 80. Сотні танків, тисячі одиниць іншої техніки. За 19 днів російська армія втратила в Україні вбитими більше, ніж за дві криваві й багатолітні війни в Чечні", сказав Зеленський.

Глава держави згадав про четвертий пакет антиросійських санкцій, а також нагадав, що за вбивства цивільного населення в українських містах Росії доведеться відповісти. "За штучно створену гуманітарну катастрофу. Увесь світ бачить що відбувається у Маріуполі, Чернігові, Харкові, Сумах, Охтирці, Гостомелі, Ірпіні... За це буде відповідь обов'язково!", наголосив президент України.

Щодо останніх переговорів з Росією Зеленський був обережним у висновках. "Мені сказали, що вони пройшли непогано. Але подивимось, подивимось".

Він також анонсував пакет економічних рішень для бізнесу.

14 березня відбувся четвертий раунд переговорів з Росією по відеозвязку. Про це повідомив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк. На переговорах говорили про припинення вогню, відведення всіх військ та гарантії безпеки.

Зараз ви читаєте новину «Росія починає розуміти, що війною нічого не досягне - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі