четвер, 28 березня 2013 22:24

Романюк відмовився від екстрадиції до України

Романюк відмовився від екстрадиції до України
П'єр-Франческо Скархіллі. Фото: tvi.ua

Італійський адвокат бізнесмена та політика Віктора Романюка, арештованого у Мілані, П'єр-Франческо Скархіллі заявив, що Романюк відмовився від екстрадиції до України, а питання політичного притулку наразі не озвучували.

Про це Скархіллі заявив в ефірі телеканалу ТВі.

"Вчора о 10:30 ранку в Апеляційному суді відбулася аудієнція Віктора Романюка. Це не було офіційне слухання. В суді з'ясовували, чи справді Романюк є тим, кого розшукує міжнародний Інтерпол за поданням Шевченківського суду, і чи Віктор Романюк погодився б на екстрадицію", - розповів адвокат.

За його словами, український політик відмовився бути екстрадованим.

Також, за інформацією Скархіллі, Романюк наголосив на тому, що є політично переслідуваним чинною українською владою через останні вибори до парламенту, на яких відбувалися численні порушення на користь його конкурента - "регіоналки" Тетяни Засухи.

"Поки що взагалі не порушували питання про політичний притулок, процес лише починається", - підкреслив захисник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захист конкурента Засухи звернеться до італійського суду

Першим необхідним кроком для Романюка, за його словами, є вихід із в'язниці.

"Вчора я представив це в суді, зараз це питання розглядають. Це займе не менше 10-15 днів. Тому ми всі чекаємо цього першого рішення", – підсумував Скархіллі.

Як відомо, 22 березня Романюк був затриманий в Мілані, де і досі перебуває у тюрмі Сан Вітторе.

Романюка підозрюють у "замаху на заволодіння державним майном в особливо великих розмірах". Справа стосується інсулінового заводу Індар, де Романюк працював заступником директора.

На виборах до парламенту 28 жовтня представник Об'єднаної опозиції Віктор Романюк переміг свого найближчого конкурента Тетяну Засуху (ПР) із відривом майже у 10 тисяч голосів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Італія просить Україну надати запит про видачу конкурента Засухи на окрузі

В результаті рішень Васильківського та Обухівського районних судів 33 тисячі голосів виборців ОВК визнала недійсними і віддала перемогу "регіоналці" Тетяні Засусі.

5 листопада у ЦВК визнали недійсними результати волевиявлення у п'яти одномандатних округах, серед яких округ № 94 в м. Обухів. Романюк подав позов до Європейського суду з прав людини.

Зараз ви читаєте новину «Романюк відмовився від екстрадиції до України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі