середа, 27 червня 2012 11:16

Рівень культури чинної влади примушує її ховатися у "Лексусах" та вертольотах — Доній

Рівень культури чинної влади примушує її ховатися у "Лексусах" та вертольотах — Доній
Олесь Доній каже, що у нас влада - із грязі в князі. Фото: uainfo.censor.net.ua

Українській владі не вистачає не просто спілкування з народом, а елементарного рівня культури.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав "нунсівець" Олесь Доній, коментуючи заяву "регіонала" Михайла Чечетова про те, що особисто він та члени фракції Партії регіонів часто їздять громадським транспортом, щоб поспілкуватися з людьми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ахметов, Фірташ, Льовочкін стануть реальною опозицією Януковичу"

Опозиціонер не уявляє, про що люди можуть запитувати чинну владу, бо його особисто стан речей в країні не задовольняє.

"Я, як людина, яка їздить громадським транспортом, скажу, що до мене кілька разів підходили — люди дякували за позицію. Ну але ж я в опозиції, в мене окрема позиція навіть всередині опозиції. А до влади... я не знаю, хто підходить до Чечетова і що йому говорять. Мене особисто не задовольняє той рівень життя українських громадян, до якого доводить нинішня влада. Я сумніваюсь, що і більшість українських громадян він задовольняє. Тому мені здається, що позитивних емоцій представники нинішньої влади просто не викликають", - зазначив Доній.

Народний депутат вважає, що в першу чергу політику має бути не соромно за свої вчинки, щоб можна було виходити до людей і дивитись їм у вічі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні вся країна перебуває в стані стресу, і цей стрес - рукотворний - Сенченко

"Можливо Чечетов і їздить громадським транспортом, але більшість Партії регіонів ховається не тільки у своїх Лексусах, а вже навіть у вертольотах. Зрозуміло, що їм соромно виходити на вулицю, аналогічно і для деяких представників попередньої влади — я не бачив, щоб Ющенко ходив без охорони. Тому мені здається, що рівень культури нинішніх можновладців не дозволяє їм дивитися людям у вічі. Якщо це робить пан Чечетов, то нехай тоді приклад з нього візьмуть інші можновладці", - додав він.

Проте, Доній каже, що серед депутатів дійсно є люди, які і громадським транспортом не гребують, і простих людей бачать часто.

"Їх не так багато серед депутатського корпусу, але вони є. Ті ж Остап Семерах, чи Юрій Гримчак, Михайло Волинець, чи той же Юрій Стець, з яким ми останній раз дивилися футбол не з віп-ложі, і навіть не на стадіоні, а в фан-зоні. Як усі громадяни, усі разом, і відмінності між нами ніякої не було", - наголосив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Настає момент істини, коли політики мають визначитися, з чим іти до людей - Гриценко

Та на жаль, в Україні так історично склалося, що влада дуже псує людину і наче підвищує її над рештою суспільства.

"Не вистачає не лише спілкування — у нашої еліти немає культури самообмеження, яка була прищеплена європейській еліті після протестантських воєн. І тому у нас багато людей сприймають владу, як механізм особистого збагачення. Тому для української влади дуже підходить приказка "Із грязі в князі". Це так навіть за світоглядом, не в питаннях економічних змін, тому, коли людина потрапляє до влади вона дуже часто починає себе поводити зневажливо і по-хамськи до всіх інших громадян, але це питання культури", - підсумував політик.

Зараз ви читаєте новину «Рівень культури чинної влади примушує її ховатися у "Лексусах" та вертольотах — Доній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі