четвер, 20 листопада 2008 17:44

Петро Похнатюк вимагає відновити стелу із десятьма заповідями

Петро Похнатюк вимагає відновити стелу із десятьма заповідями

52-річний Петро Похнатюк, головний секретар Інституту християнської етики та аполегетики, оголосив голодування.

— Міський голова Сергій Одарич не виконав своєї обіцянки. 1 вересня він запевнив, що внесе на сесію питання про встановлення на центральній площі стели із десятьма Божими заповідями. 4 листопада я попередив, що об"явлю повне голодування. Оскільки знав добре, що нічого не зроблять, то почав готуватися. Я досвідчений знавець із питань голодування. Із 12 числа їв лише яблука. Минулої суботи вранці з"їв останнє. Тепер живу на воді й чаї, — розповідає Петро Миколайович. Він у норковій шапці, шия обмотана теплим шарфом.

Похнатюк встановив на газоні перед облдержадміністрацією палатку. З однієї сторони виглядає труба грубки-буржуйки. Поряд лежать дошки від меблів.

— На другий день голодування приходив помічник Одарича, такий пожиленький, сильно хамить. Став кричати, що нищу газон. Викликали екологічну службу, й вони склали акт. Гривень сто доведеться заплатити. Опісля нікого із влади не було. Були в неділю погрози. Колишній полковник міліції приніс до Леніна квіти. Сказав, що мене в ніч на понеділок уб"ють, тому повинен звідси втекти. Я повідомив міліції.

Цікавлюся, чи холодно спати.

— У мене маленька пічечка, коли охолоне, тоді холоднувато. Під матрацом дошки, — чоловік показує пакет із термосом. — Там кип"яток для чаю, речі переодягтися й багато книг захопив. Треба завершити велику богословську працю, на яку не було часу. Коли було тепліше, багато зробив.

Перший металевий стенд із 10 заповідями Похнатюк встановив 2006-го. Його зняли за рік за дорученням Сергія Одарича. Цього року 22 серпня чоловік встановив стелу. Увечері під"їхали кілька накачаних хлопців і зрізали її болгаркою.

— Голодувати можу до 40 днів, — зазначає Петро. Чоловік не був одружений. Удома його чекає хвора мати. Для неї він найняв доглядальницю.

Зараз ви читаєте новину «Петро Похнатюк вимагає відновити стелу із десятьма заповідями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі